The Music of Dolly Parton

Meer info over het evenement

Natuurlijk waren de solocarrières van Dolly Parton (o.a. ‘Jolene’ en ‘9 to 5’), Linda Ronstadt (o.a. ‘You’re No Good’ en ‘Blue Bayou’) en Emmylou Harris (o.a. ‘Beneath Still Waters’ en ‘Two More Bottles of Wine’) allang uitermate succesvol. En toch, toen de drie countrykoninginnen in 1987 de handen in elkaar sloegen en met het album Trio op de proppen kwamen, was de respons van het publiek alsnog verbluffend enthousiast. De eerste single die werd uitgebracht, ‘To Know Him Is to Love Him’, werd meteen al een nummer 1-monsterhit, en de volledige plaat zou in de loop der tijden niet minder dan vier miljoen keer de toonbank passeren.
Hoe terecht al deze geestdrift was, kan je straks aan den lijve ondervinden dankzij Janne Blommaert, Pauline Verminnen en Naomi ‘Reena Riot’ Sijmons. De twee laatstgenoemden zijn precies even oud als het album in kwestie, terwijl de eerste pas vierentwintig is, maar wat doet leeftijd ertoe? Deze Vlaamse gratiën, sisters in harmony met verduiveld prachtige engelenstemmen, dragen het eeuwige vuur in hun hart en weten al zingend elkeen de keel dicht te schroeven.
De Drievuldigheid wordt bijgestaan door muzikale klasbakken Gianni Marzo, Jasper Hautekiet en Patrick Riguelle. Samen zorgen zij ervoor dat er geen discussie mogelijk zijn zal: to know them sure is to love them…