Deurne leeft uganda special needs districthuis deurne

Meer info over het evenement

Fotograaf Joris Casaer maakte portretten van Oegandese families die kinderen met een beperking groot brengen. Ook de families zelf namen polaroid foto’s van hun dagelijks leven. Uganda’s Special Needs stelt ze samen tentoon.

Hoewel ongeveer 13% van de Oegandese kinderen een beperking heeft, worden Oegandese ouders met een kind met een beperking vaak uitgesloten. Het Oegandese Angel’s Centre komt op voor hun rechten.

De medewerkers van het centrum vechten dagelijks tegen de vooroordelen en het geweld waarmee deze ouders te maken krijgen. Het zijn ‘Changemakers’, mensen die door hun werk de wereld veranderen. 11.11.11 zet deze krachtige mensen centraal in zijn huidige campagne.

Deze tentoonstelling van 11.11.11 is een samenwerking met Field, een creatief collectief dat onderzoeksresultaten van wetenschappers uit alle domeinen op een boeiende manier naar een breed publiek communiceert. De polaroidfoto’s vormden een belangrijk deel van het onderzoek van wetenschapper Caroline Masquillier aan de universiteit Antwerpen. Ze onderzocht de rol van het huishouden in de inclusie van Oegandese kinderen met een beperking.

Audiodescriptie van de expo voor blinde en slechtziende personen is voorzien.
Op aanvraag worden rondleidingen op maat voorzien voor personen met een verstandelijke beperking.
Alle locaties zijn rolstoel toegankelijk.

  • Openingsuren: Telkens op zaterdag, van 13 tot 17 uur, van zaterdag 18 januari tot zaterdag 15 februari 2020.
  • Een afspraak voor groepen en scholen (met of zonder rondleiding) kan je via dit formulier aanvragen.

Bezoeken en rondleidingen buiten de openingsuren via:
www.11.be/Uganda

Partners:
11.11.11, Field.community, KVG-groep, VOCATIO, Dienst Ontwikkelingssamenwerking Stad Antwerpen