deurne leeft jong nva deurne deurnenaar van het jaar az monica

Gisteren werd door Jong N-VA  de eerste ‘Deurnenaar van het Jaar’ gelauwerd. De leden zetten iemand die een uitzonderlijke verdienste voor Deurne heeft geleverd, in de bloempjes.

De datum is niet lukraak gekozen. Voorzitter Jorge Gonzalez van de jongerenafdeling legt de betekenis uit:

Op 13 september 1836 werd de eerste Deurnese gemeenteraad verkozen.

De eerste laureaat die de prijs krijgt, is het zorgpersoneel van AZ Monica.

Gonzales

Zij hebben dan ook bewezen dat zij onherroepelijk verbonden zijn met het welzijn van de Deurnenaar.

Een vertegenwoordiging van Jong N-VA toog naar het ziekenhuis waar ze werden ontvangen door afgevaardigd bestuurder Geert Smits en een delegatie van het zorgpersoneel. De jongeren overhandigden de prijs en een oorkonde.

De eerstelijnsmedewerkers staan er al sinds de uitbraak van de pandemie en blijven er staan. Dit bewijst de centrale plaats dat AZ Monica in het Deurnese leven heeft.

Elke schakel van deze goed-draaiende machine draagt bij tot de bestrijding van COVID-19, van het schoonmaakpersoneel tot het keukenpersoneel, het personeel van de administratieve, financiële en sociale diensten, tot de artsen en verplegers.

aldus Gonzalez.

Afgevaardigd bestuurder Geert Smits antwoordde:

Onze zorgmedewerkers hebben tijdens de coronacrisis met veel professionalisme en passie hun belangrijke maatschappelijke rol vervuld. Een prijs voor onze medewerkers is dan ook enorm motiverend, wetende dat er misschien nog een volgende golf aankomt.