deurne leeft pingpongtafel deurne zuid arenaplein sonja stoop elke brydenbach

Wie helemaal in de ban is van de Olympische Spelen kan vandaag zijn hart extra ophalen. Het district Deurne plaatste namelijk een gloednieuwe pingpongtafel.

En dat op vraag van buurtbewoonster Stoop Sonja:.

Binnenkort gaan ze de wijk hier vernieuwen, maar ik voelde toch dat er verschillende jonge en oudere buurtbewoners een pingpongtafel wilden. Ik trok mijn stoute schoenen aan en stapte naar schepen Elke Brydenbach.

Enthousiast moedigt Sonja iedereen aan:

Dus geniet ervan, speel matchkes met vrienden en vriendinnen, familie of misschien zelfs een totaal onbekende…alles kan!

Bevoegd schepen voor Jeugd en Sport op districtsniveau Elke Brydenbach (N-VA) legt uit hoe de pingpongtafel tot stand kwam na de vraag van Sonja:

Sonja opperde het idee om een ‘pingpongtafel’ te installeren aan bibliotheek Arena. Een sport die steeds populairder wordt, geschikt voor jong en oud. Daarboven een ideale manier om het buurt- en samenhorigheidsgevoel te versterken. Samen met onze jeugd- en sportdienst hebben we onderzocht of hier draagvlak voor was.

Ook bibliotheek Arena is meteen mee op de kar gesprongen en samen met hen zullen we nog een regeling uitwerken om pingpongmateriaal te ontlenen. Indien het project succesvol blijkt, kunnen we bekijken of er nog extra tafels kunnen geplaatst worden.

Een tof burgerinitiatief waar hopelijk heel wat buurtbewoners nog lang sportplezier aan zullen beleven!”

Beeld: Stefan Lambrechts