deurne leeft virginia diels hond casper

Vorige week plaatste Virginia Diels een bericht op Facebook om andere hondeneigenaars te waarschuwen. Ze doet haar verhaal aan onze redactie:

Vorige week ging mijn moeder wandelen met Casper in het Bisschoppenhofpark. Voor ze het goed en wel doorhad, had Casper iets naar binnen gewerkt. Mijn moeder trachtte het nog uit Casper’s muil te halen, maar het was al te laat. De stank van het goedje was verschrikkelijk.

Er leek in eerste instantie niets aan de hand, tot daags nadien Casper begon over te geven:

Na alles op te kuisen ben ik naar mijn werk vertrokken. Toen ik terug thuis kwam, wist ik niet wat ik zag… Caspar had opnieuw overgegeven en er was een groot spoor van bloed.

Virginia ging meteen met Casper naar de dierenarts. Daar ontstond het vermoeden van rattenvergif. Casper vecht nu voor zijn leven in de dierenkliniek.

Ik ben de dierenarts ontzettend dankbaar, maar Casper’s leven hangt aan een zijden draadjes. Ik voel me ontzettend machteloos. De vele steunbetuigingen doen me wel goed. Het lijkt wel of heel Deurne met ons meeleeft. We hopen dat de medicatie aanslaat.

Uit de reacties die onze redactie kon lezen blijkt het verhaal van Virginia geen alleenstaand geval te zijn. Ook in het Rivierenhof hebben hondeneigenaars al zulke vergifballen opgemerkt.

We hebben enorm veel geweend de laatste dagen ondanks we altijd ons best te doen om alert te zijn en ervoor te zorgen dat Casper niets van de grond kan opeten, waren we er nu te laat bij. Maar we zijn ook ontzettend boos op de mensen die zo maar alles op de grond gooien van eten of noem maar op. Het trekt niet alleen ongedierte aan, het zorgt ook voor situaties zoals deze.

Virginia gaat elke dag met haar ouders op bezoek en hoopt dat Casper er doorkomt.

Politie op de hoogte

Het district heeft de feiten doorgegeven aan de lokale politie en gevraagd een onderzoek te starten.

UPDATE: 23 januari – 14u25

Casper mag vandaag om 18u naar huis. Hij is nog zwak, maar heeft na 5 dagen eindelijk terug gegeten.