sos horeca deurne foto

In de voorbije zomer werd de nieuwe handelaarsvereniging Winkelcentrum Gallifortlei opgericht. En die zet zich al onmiddellijk in voor de lokale horeca.

Een aantal Deurnese ondernemers hebben de handen in elkaar geslagen om met de actie SOS Horeca Deurne de lokale horecaondernemers te steunen. Alain Hoeckx, voorzitter van de winkelvereniging Winkelcentrum Gallifortlei, legt uit waarom:

De horecazaken in Deurne werken non-stop met een hart voor hun zaak. De strengere maatregelen naar aanleiding van de tweede coronagolf, zijn voor hen echter een levensgrote uitdaging. Noodgedwongen sluiten ze de deuren of lanceren ze alternatieven. Om hen echt uit de nood te helpen, brengen we klant en horecaondernemer bij elkaar via SOS Horeca Deurne.

De initiatiefnemers bundelen via het onlineplatform www.soshorecadeurne.be alle initiatieven van horecaondernemers in Deurne. Bezoeker van het platform krijgen een duidelijk overzicht van horecazaken in Deurne, met meer informatie over de aangepaste diensten en hun speciaal aanbod tijdens de corona-sluiting.

Jan Van Hove, ondervoorzitter van de winkelvereniging pikt in:

Zo kunnen klanten makkelijk contact opnemen met hun favoriete zaak om een bestelling te plaatsen voor afhaal of levering. Die steun hoeft voor de initiatiefnemers niet altijd financieel te zijn. Bezoekers kunnen ook via onlinerecensies of de sympathie-knop hun steun te laten blijken.

Tenslotte is er eveneens een gerichte crowdfunding-toepassing voorzien waarmee klanten gesloten zaken toch financieel kunnen steunen.

www.soshorecadeurne.be