deurne leeft frank craeybeckxlaan harmonie fanfare mei
07.05.2021

Tijdens de troostende tiendaagse ‘heel het land’ heeft nu zondag 9 mei in heel vlaanderen ‘fermate’ plaats. Het is een muzikale boodschap van troost en hoop, een eerbetoon aan de coronaslachtoffers, maar ook een moment van muzikale verbondenheid tussen muzikanten en verenigingen die al maandenlang de pauzeknop moeten indrukken. In Deurne doet ‘Harmonie Ontwaking’ mee.

Om 11 uur spelen in heel Vlaanderen muzikanten een muziekstuk dat VLAMO, de Vlaamse muziekfederatie, speciaal voor dit moment heeft laten componeren. Het kan zowel singel als met een octet (nvdr. 8 muzikanten) kan worden gespeeld. Het Fermate moment is een huldebetoon aan alle slachtoffers van de COVID pandemie en daarom kreeg het muziekstuk de titel “Circles of Consolation”.

Ook Deurne doet mee

Harmonie Ontwaking uit Deurne zal dit muziekstuk nu zondag 9 mei om 11 uur spelen op het nieuwe plein van de Frank Craeybeckxlaan, 10 muzikanten zullen in een halve cirkel staan op minsten 2 meter van elkaar. Er wordt aan het publiek gevraagd om vanop afstand naar het evenement te kijken of vanuit hun raam.

Voorzitter Ronald De Weger voegt er nog aan toe:

De vorige twee weken hebben we al gerepeteerd in openlucht met maximum 10 personen. En ja ook dinsdag 4 mei, toen het stormde, waren onze muzikanten zo enthousiast dat zij niet wilden wachten op beter weer en regen en kou trotseerden om goed voorbereid te zijn op nu zondag.

Illustratief beeld uit archief van Gazet van Deurne pre-corona.