deurne leeft gitaarfestival gratis italiaan
16.09.2022

Het ‘Antwerpen Gitaarfestival’ is intussen al aan haar 11de editie toe. De apotheose vindt telkens plaats tijdens het tweede weekend van november in ‘De Klap’ (voorheen CC Deurne) te Deurne (11-12-13 november), maar toch vinden er elk jaar 3 “Preludeconcerten” plaats die het festival aankondigen.

Het eerste Preludeconcert was al in juli, met het succesvolle Belgisch debuut van Julia Trintschuk in AMUZ. Maar nu is het dus de beurt aan de Italiaanse gitaarvirtuoos Luciano Pompilio.

Afkomstig uit Manfredonia bij de Adriatische Zee, ontving de sympathieke Italiaan vorig jaar de Premio Republica van de Paraguayaanse Regering voor zijn vertolkingen van de werken van hun nationale held Agustin Barrios. Zijn meest recente CD “Tribute” staat in de i-Tunes top 30 van Canada en Duitsland.

Verwoest in de Slag bij Borgerhout (1579) herrees de Sint-Fredeganduskerk tussen 1603 en 1644 uit haar as als een pareltje van de vroege barok dat niet bij alle Deurnenaars bekend is.

Zondag 18 september verschaft zij om 16u00 het decor voor een gitaarrecital dat gratis aangeboden wordt door het Antwerpen Gitaarfestival en het district Deurne aan de inwoners van Deurne en omstreken.

Het District Deurne is van bij het prille begin één van de voornaamste en trouwste supporters van het Antwerpen Gitaarfestival en daarom geven we vandaag graag iets terug aan de mensen.

zegt festivaldirecteur Jan Depreter, zelf al 15 jaar inwoner van het district.

Wat dit concert nog specialer maakt, is dat Luciano voor de gelegenheid op 2 Antwerpse gitaren zal spelen. Één van Jean Marquet uit Wilrijk en één van Gust den Aantrekker uit Deurne!

Omdat de kerk een beperkte capaciteit heeft en nu reeds bijna volzet is, vragen we om op voorhand plaats te reserveren via info@antwerpengitaarfestival.be