deurne leeft vertelfeest rivierenhof in de wolken
31.08.2021

Op zondagnamiddag 19 september 2021 is het opnieuw feest in het Rivierenhof! Het Sprookjeshuis Rivierenhof nodigt een bonte bende vertellers, woordtovenaars en muzikanten uit.

Tussen de bomen rond het Sprookjeshuis brengen ze de wilde, onbegrensde wereld van de verbeelding tot leven. Kom dus zeker eens kijken en luisteren, het feest is gratis en begint om 13 uur. Een prachtige vliegershow sluit het vertelfeest af. Reserveer snel!

Feest van de verbeelding: Gratis evenement voor iedereen tussen 4 en 104 jaar

Op de weide bij het Sprookjeshuis staat op 19 september 2021 een podium waarop de beste vertellers het publiek vermaken met wonderlijke verhalen. Niels Brandaan, Tom Van Outryve en muzikant Stijn Wastyn, Fred Versonnen, Katelijne Billet, Mia Verbeelen, Kathleen Vandervelde en Tine Vandenbussche tekenen present.

De voorstellingen zijn verdeeld over 4 tijdssloten van elk drie kwartier. Per tijdsslot kunnen toeschouwers in veilige omstandigheden het vertelfeest bijwonen. Omdat de plaatsjes beperkt zijn, moet je vooraf online reserveren via www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof.  Heb je gereserveerd maar kom je niet? Geef een ander de kans om deel te nemen! Je kan tickets heel eenvoudig online restitueren (teruggeven).

Kom je verkleed als sprookjesfiguur of natuurwezen? Dan wordt het feest vast dubbel zo leuk! Het vertelfeest richt zich op gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar, maar ook volwassenen kunnen er voluit het hart ophalen aan verhalen.

Het vertelfeest ‘In de wolken’ wordt prachtig, zorg dat je erbij bent!

Concreet

  • op zondag 19 september 2021 van 13 tot 18u per tijdsslot
  • omgeving Sprookjeshuis Rivierenhof, dicht bij de Parkweg (omgeving van kasteel Rivierenhof) in 2100 Antwerpen Deurne
  • Gratis!
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Vooraf inschrijven noodzakelijk: reserveer je plaatsje(s) en tijdslot
  • reserveren en volledig programma: www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

Het Sprookjeshuis Rivierenhof …al 42 jaar leverancier van onuitwisbare jeugdherinneringen

Het Sprookjeshuis in het Rivierenhof in Deurne is een uniek concept van de provincie Antwerpen. Iedere weekdag vinden er twee vertelsessies plaats voor kinderen van 1ste en 2de leerjaar.

Kinderen van 3de en 4de leerjaar krijgen een workshop waarin zij zelf een verhaal leren verzinnen en vertellen. Iedere week luisteren 180 schoolkinderen naar een vertelprogramma van twee uur. Ieder schooljaar hebben 4600 kinderen tussen 6 en 8 jaar een unieke ervaring met vertelde sprookjes en verhalen.

Op zondag kunnen kinderen vanaf 6 jaar, in familie- of groepsverband naar een vertelling ‘Sprookjes op Zondag’. Op jaarbasis bieden vertellers en freelance vertellers zo duizend bezoekers een onvergetelijke zondagnamiddag.

Tweejaarlijks organiseert het Sprookjeshuis op de 3de zondag in september een gratis, kleurrijk en gevarieerd vertelfeest voor een publiek van 4 tot 104 jaar.