Op zaterdag 29 april organiseerde het district Deurne een poetsdag, waarbij ongeveer 1500 gezinnen uit 75 verschillende straten samenwerkten om hun leefomgeving schoner en groener te maken.

Daarnaast voegde de creatieve wedstrijd, waaraan zeven straten deelnamen, een vleugje kunstzinnigheid toe aan de dag. De winnaar van deze wedstrijd is nu bekend: de Leeuwlantstraat, die als prijs een gratis straatfeest krijgt aangeboden.

Tijdens de poetsdag maakten de bewoners samen hun stoepen, gevels en ramen schoon, en ze leerden tegelijkertijd hun buren beter kennen. Als tegenprestatie ontvingen ze verschillende beloningen zoals een ‘Dees is wel een deur(ne)mat’, een bezem of een gevelbloembak gevuld met plantjes.

Het district Deurne organiseerde deze poetsdag als een manier om de bewoners te belonen voor hun gezamenlijke inzet om een schonere straat te creëren en om het contact met de buren te verbeteren. Dit initiatief heeft bijgedragen aan het versterken van de gemeenschapszin binnen het district.

Creativiteit in de spotlight

Districtsschepen Elke Brydenbach (N-VA), verantwoordelijk voor Ding Dong Deurne, was verheugd over de creatieve inspanningen en het gemeenschapsgevoel dat tijdens de dag naar voren kwam. Ze zei:

Het is ontzettend fijn om vast te stellen dat in ons district heel wat geëngageerde Deurnenaren hun schouders hebben gezet onder de poetsdag. Samen met je buren de stoep vegen, plantjes verzorgen en babbeltjes slaan, bracht bij sommigen ook hun creatief talent boven waarmee ze hun straat wat extra in de kijker hebben gezet met een origineel kunstwerk!

Dit jaar hadden straten tijdens de poetsdag de mogelijkheid om deel te nemen aan een creatieve wedstrijd door een origineel kunstwerk te maken in hun straat. In totaal brachten 807 mensen hun stem uit, waarbij de Leeuwlantstraat met 416 stemmen — meer dan 51% van de stemmen — als winnaar uit de bus kwam.

Brydenbach besluit:

Een dik applaus voor al deze positieve vibes en uiteraard willen we de meest creatieve straat hierbij eens extra in de spreekwoordelijke bloemetjes zetten. Met een heus straatfeest, aangeboden door het district, willen we hen bedanken om Deurne mee bruisend te houden!

De bewoners van de Leeuwlantstraat zullen hun beloning, een gratis straatfeest, ontvangen als dank voor hun inspanningen. Proficiat aan de winnaars!

bron: district Deurne