deurne leeft cultuurprijzen

Op 14 mei 2023 vindt in Cinema Rix het cultuurfestival MinusCULe plaats. Die dag zet Deurne de winnaars van de Cultuurprijs 2023 in de bloemetjes.

De prestigieuze onderscheiding gaat jaarlijks naar Deurnenaren die op artistiek en cultureel vlak een bijzondere prestatie hebben geleverd. Dit jaar mag Koninklijk Harmonie-Orkest Door Eigen Kracht, Ilke De Vries, Lies Van Gasse en Sam De Nef de prijs in ontvangst nemen.

Een gevarieerd aanbod aan laureaten

De Cultuurprijs is een initiatief van district Deurne en de cultuurraad. Frank Vercammen, de districtsschepen voor cultuur, is dan ook bijzonder trots op de winnaars.

Deurne heeft heel wat getalenteerde kunstenaars in huis, en deze vier verdienen het om in de schijnwerpers te staan.

Het Koninklijk Harmonie-Orkest Door Eigen Kracht is al 90 jaar een vaste waarde in Deurne. De harmonie verbindt jong en oud(er) met elkaar door samen te musiceren. Een prestatie die volgens de jury zeker in de kijker gezet mag worden.

Ook Ilke De Vries wordt gelauwerd. Deze videokunstenares woont en werkt in Deurne en brengt met haar experimentele documentaires en registraties mensen dichter bij elkaar.

Lies Van Gasse dicht met verf en schildert met woorden. Haar werk combineert tekst en beeld tot ‘graphic poems’. Naast haar artistiek werk is Van Gasse ook als leraar verbonden aan de Academie van Deurne en Lier.

Ten slotte is er nog Sam De Nef, die in 2022 doorbrak als solomuzikant en sindsdien een vaste waarde is geworden in het Deurnse muziekcircuit. Met zijn “ijzersterke muzikale start na jaren hard werk” heeft hij de jury weten te overtuigen.

Huldiging tijdens MinusCULe festival

De winnaars worden gehuldigd tijdens het cultuurfestival MinusCULe, dat op 14 mei in Cinema Rix plaatsvindt. Daar krijgen ze een trofee in de vorm van een boompje, een ontwerp van kunstenaar Jan Prinsen.

Meer informatie over de Cultuurprijs Deurne vindt u bij de Cultuurantenne Deurne, te bereiken via cultuurantenne.deurne@antwerpen.be of telefonisch op 03 338 46 46.