deurne leeft rivierenhof parkgeheimen

Het oudste provinciaal domein van België, het Rivierenhof in Deurne, bestaat 100 jaar en ter ere van deze bijzondere mijlpaal is het boek ‘Rivierenhof – Parkgeheimen’ uitgebracht. Dit boek biedt een prachtige ode aan het park en neemt de lezer mee op een reis door de geschiedenis van het park, van de al dan niet natuurlijke waterlopen tot de adellijke familie die ooit in het kasteel woonde.

Een uniek groendomein

In 1921 kocht de provincie het domein Rivierenhof met als voornaamste motivatie om meer “zuivere lucht” te kunnen bieden aan “het volk”. Twee jaar later opende het park officieel de deuren voor het publiek en sindsdien is het uitgegroeid tot een uniek groendomein dat nog steeds even geliefd en belangrijk is als toen. Het biedt een plek om te ontspannen, te bewegen en te genieten van de natuur.

Een boek vol verhalen en geheimen

Het boek Rivierenhof – Parkgeheimen vangt de geest van honderd jaar parkgeschiedenis in foto’s van vroeger en nu, en in verhalen. Het biedt historische documentatie en herinneringen van bezoekers en parkmedewerkers en laat zien hoe het park zich door de jaren heen ontwikkeld heeft. Maar de geschiedenis stopt natuurlijk niet vandaag. Het park leeft en blijft leven, en elk jaar zullen er nieuwe ontwikkelingen zijn en nieuwe verhalen bijkomen. Het boek werpt daarom ook een blik op de toekomst, bijvoorbeeld in het laatste hoofdstuk dat aan de bijzondere natuurlijke rijkdom is gewijd: daarin komen huidige en toekomstige projecten voor natuurbehoud aan bod.

Een visueel prachtig boek

Het boek Rivierenhof – Parkgeheimen is niet alleen een schat aan informatie, maar ook een visueel prachtig boek. Het is overvloedig geïllustreerd met prachtige en verrassende foto’s en archiefstukken, zoals inzichtelijke kaarten van vroeger en nu. Zo kan je tijdens het lezen volop genieten van alle moois dat het Rivierenhof te bieden heeft en word je meegenomen op een visuele reis door de geschiedenis van het park.

Over de auteur

Auteur Stella Van Hofstraeten werkt al tien jaar voor de provincie als publiekswerker in het Rivierenhof. Ze kent het park vanbinnen en vanbuiten en onderhoudt goede contacten met al wie er vaak vertoeft. Stella startte al jaren terug met het verzamelen van allerlei documentatie, archiefstukken en foto’s van en over het Rivierenhof. De kennis die ze zo vergaarde vormt de basis van dit boek. Daarnaast sprak ze uitgebreid met personeelsleden, vrijwilligers en buurtbewoners, en werd ze bijgestaan door een projectteam.

Voorverkoop: Wees er tijdig bij, slechts 1.500 stuks gedrukt

Via de webpagina op 100jaarrivierenhof.be kunnen geïnteresseerden het boek al in voorverkoop bestellen. Het gereserveerde boek zullen ze vanaf 17 april kunnen ophalen bij het Infopunt Domeinwacht in het park (Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne). Zo kunnen ze als een van de eersten genieten van dit prachtige eerbetoon aan het oudste provinciaal domein van België.