deurne leeft carrousel komt naar arenaplein
05.10.2021

De Carrousel is een openluchttheater met een draaiend podium. De eerste stopplaats van De Carrousel was de Antwerpse Ledeganckkaai. Vanaf eind oktober verhuist De Carrousel tot eind december naar het Arenaplein in Deurne!

De Carrousel wil na een moeilijk cultuurjaar jonge gezelschappen speelkansen geven. Maar niet enkel voor jongeren is er een rol weggelegd. Alex Agnew, Wilm Helsen en Bruno Vanden Broecke zijn maar enkele van de ronkende namen die de Antwerpse cultuurcentra op de affiche plaatsten. Ontdek op de site van De Carrousel wie je nog mag verwachten.

Ook District Deurne en Cultuurcentrum Deurne presenteren een aantal voorstellingen in De Carrousel. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren is nodig.

Programma en tickets boeken? Klik hier

Wat je mag verwachten…

Do 28/10: Fleks Youth Takes Over

Jeugdhuis Fleks vzw neemt de Carrousel over! Deze avond zal voornamelijk bestaan uit muziek en dans. Het podium zal plaats maken voor talentvolle jongeren. Sommigen zijn momenteel volop aan het groeien in hun succes, terwijl voor anderen de Carrousel hun eerste podiumervaring wordt. Ervaring of niet, deze jongeren delen een passie voor muziek dat ze graag met jullie willen delen.

Do 4/11: Kamal Kharmach

In deze tijden zijn er nog weinig zekerheden, in tegenstelling tot Kamal Kharmachs eindejaarsconference, want dat is wel een zekerheid ondertussen! Dit jaar zal hij alweer, voor de derde keer, de eindejaarsconference voor zijn rekening nemen. Met een jaar waar het Capitool werd bestormd, de drugsmaffia werd ontmaskerd en waar we meer dan ooit door hebben hoe essentieel kappers zijn, belooft ook deze conference een klepper van formaat te worden. Wil je Kamals hilarische kijk horen op bijvoorbeeld de Rode Duivels tijdens het EK, onze prestaties op de Olympische spelen en de vaccinatiechaos?

Do 11/11: Dansvoorstelling Dansstudio Arabesque

Dansstudio Arabesque presenteert een wervelende dansvoorstelling vol jong talent! Spring mee op de Carrousel en geniet van choreografieën met dansers vanaf 10 jaar in uiteenlopende stijlen van o.a. Min Hee Bervoets. Dansstudio Arabesque ligt vlak bij het Arenaplein. Dit optreden in De Carrousel is dan ook een beetje een thuismatch!

Dansstudio Arabesque is een dansstudio waar iedereen terecht kan voor een degelijke dansopleiding. Een danscentrum waar veel aandacht besteed wordt aan de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen. Een ontmoetingsplaats waar een uitgebreid team van bekwame, enthousiaste docenten garant staat voor een dansopleiding waarin de aandacht niet enkel gericht is op de kwaliteit van de dans, maar ook op de artistieke ontplooiing van elke leerling individueel.

Wo 17/11: Het Banket – Vaders en eieren (10+)

‘Vaders en eieren’ is een universeel verhaal over liefde en toekomstdromen, over verdriet en familie. Het brengt theater heel dicht bij het publiek en maakt het toegankelijk voor iedereen. ‘Vaders en eieren’ werd gecreëerd in hetpaleis en werd erg warm onthaald door zowel kinderen, als volwassenen.

Do 18/11: Sing along met Danny Van Tichelen (Radio Minerva)

Voor sfeer, gezelligheid en leuke muziek moet je op 18 november in De Carrousel zijn. Daar draait DJ Danny Van Tichelen de nodige oldies, schlagers en evergreens waarop je luidkeels kan meezingen. Trouwe luisteraars van Radio Minerva kennen hem ongetwijfeld en weten dat er gegarandeerd ambiance zal zijn. Tijd om je stem te smeren en de beentjes los te gooien op de hits die klinken uit de boxen van DJ Danny Van Tichelen!

Do 18/11: Alle Kanten met o.a. Rosie Guillaume, Seckou, Lotte Dodion en Johan Sebastiaan Stuer

Rosie Maes of beter gekend als “Rosie Guillaume”, cultuurlaureaat 2021 District Deurne, bundelde speciaal voor jou een perfecte mix van bekende en opkomende dichters. Het belooft een spetterende poëzieavond te worden waarin de poëten zichzelf van hun beste kant laten zien. Leer onder andere Seckou, Lotte Dodion, Bai, Cora Rosier en Johan Sebastiaan Stuer vanuit een verfrissend perspectief kennen en geniet tussendoor van de verhalende muziek door AMO.

Wo 24/11: Anna’s Steen – Olifant en Krokodil (5+)

Een fantasierijke vrolijke muziektheatervoorstelling waarin Bart Embrechts en zijn muzikanten de grappige verhalen van Max Velthuijs vertellen voor iedereen vanaf 5 jaar. Met de fantastische verhalen van ‘Olifant en Krokodil’ nemen ze je mee in de wonderlijke wereld van meesterverteller en tekenaar Max Velthuijs, een wereld waar het goed toeven is: gezellig, eenvoudig, nostalgisch. En zelfs al is het conflict soms groot, op het eind komt altijd alles weer goed.

Do 25/11: The Clear Instant x Osei Bantu Experience

Een unieke combinatie van freestyle dans en muziek. Michaël Brijs, Thomas De Prins, Vincent Brijs en David Joao Ramos nodigen enkele gasten uit om samen met hen de mogelijkheden van improvisatiemuziek en freestyle dans te onderzoeken. Ze trekken met dit muzikale dansavontuur langs de Antwerpse podia – telkens met een ander programma. Laat je verleiden door het beste wat de hedendaagse Antwerpse muziek en dance scene te bieden heeft! Welke gastdansers en muzikanten je in De Carrousel meenemen voor een zinderende experience verneem je eind oktober!

Wo 1/12: Zannemie en de bende – Zannemie Draait Door (3+)

Zannemie en de bende, dat zijn 5 muzikanten, een stuk of 10 instrumenten en hilarische, schattige, spannende liedjes voor het kleine en grote kind (in jou). Om te luisteren. Om mee te zingen. Met de billen te schuifelen en wie weet wel een dansje te wagen. Waar gaan Zannemie en de bende vandaag kamperen? Wie is er eerst wakker? En wie ligt er nog te snurken? Is er iemand jarig? Of was dat morgen pas? Wat gaan we eten? Toch iets lekkers? Puree misschien?

Wo 8/12: Hirngespinst – De Buren (6+)

De zussen Hirngespinst repareren de wereld. Ze hebben het dus enorm druk. Zelfs zo druk dat ze er vandaag niet zullen geraken. Daarom hebben ze de buren gestuurd. Twee broers die nooit lachen en ook nog nooit kinderen hebben gezien. Paniek. Het zou niet moeilijk zijn, maar gemakkelijk – hebben de zussen hen verteld. Ze zijn op pad gestuurd met O’skar, het experimenteel laboratorium van de zussen. Ze moeten blijkbaar op zoek naar enthousiaste mede-wereldreparateurs. Ze weten alleen niet goed wat en hoe.