In de allereerste editie van “Deurne Proeft,” waarin Alain en Rebecca het wildmenu van Deurnese eetgelegenheden kritisch onder de loep nemen, trokken ze dit keer naar Restaurant Den Ekster in Deurne-Zuid.

Dit gekende adres onder de inwoners van Deurne, waar gezelligheid en seizoensgebondenheid hand in hand gaan, stelde meteen hoge verwachtingen. En terecht, want de lunch bracht een ware parade van herfstsmaken op tafel.

Voorgerecht: Krokante wildkroketten en pompoensoep met een zoute twist

Alain en Rebecca begonnen met de wildkroketten (€19) en een pompoensoep met spekjes (€9,50) als voorgerecht. De wildkroketten waren heerlijk krokant en gevuld met een rijk smakende ragout, die het herfstgevoel perfect verwoordde. De pompoensoep, een warme oranje gloed in een kom, werd door de spekjes nét dat beetje zoutigheid gegeven dat het gerecht naar een hoger niveau tilde.

Hoofdgerecht: Ravioli vol bosaroma en hertenfilet met een nootachtige crunch

Voor het hoofdgerecht was de keuze gevallen op ravioli met boschampignons (€23) en de klassieke hertenfilet met amandelkroketjes (€34). De ravioli was luchtig maar vol van smaak en had een aardse diepte door de boschampignons. Een smaakexplosie die je bijna de gouden bladeren buiten laat vergeten. De hertenfilet was dan weer een meesterwerkje op zich: precies goed gebakken en verrijkt met knapperige, licht nootachtige amandelkroketjes die perfect contrasteerden met de zachtheid van het vlees.

Door de royale porties – en misschien ook wel een lichte verzadiging door alle intense smaken – zagen de recensenten het dessert over het hoofd. De afsluiter werd een koffie en een latte, het perfecte slotakkoord na deze culinaire wildrit.

Adres en prijzen

  • Adres: Eksterlaar 3, 2100 Deurne
  • Website: www.exter.be
  • Prijzen: Wildkroketten €19, Pompoensoep €9,50, Hertenfilet €34, Ravioli met boschampignons €23

Conclusie

Den Ekster biedt seizoensgebonden gerechten in een gezellige, huiselijke sfeer. Voor liefhebbers van wild is het een interessante plek om te ontdekken in Deurne.

Beelden: Alain Hoeckx & Rebecca Gevers