Deurne leeft lichtjes water rivierenhof

Gisteravond hebben de vriendinnen van de vermoorde Julie Van Espen aan de Spiegelvijver van het Rivierenhof een ingetogen herdenkingsplechtigheid georganiseerd.

De ruim 1500 aanwezigen lieten er bootjes met een kaarsje te water, om niet alleen Julie Van Espen, maar alle overleden dierbaren te eren. De vriendinnen van Julie Van Espen vonden inspiratie in het Vondelpark in Amsterdam, waar jaarlijks op Allerzielen een gelijkaardig initiatief plaatsvindt. Het evenement kreeg de naam ‘Shine a light’, naar het liedje van Brian Adams. Dat was een van de favoriete liedjes van Julie Van Espen. Tussendoor zorgden enkele muzikanten voor de gepaste muziek. De aanwezigen konden een vrijwillige bijdrage doen aan Punt vzw, de organisatie die na de dood van Julie werd opgestart ter ondersteuning van slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Julie Van Espen verdween op 4 mei. De studente uit Schilde was thuis met de fiets vertrokken richting Antwerpen, waar ze met vriendinnen had afgesproken, maar kwam daar nooit aan. Twee dagen later werd haar lichaam gevonden in het Albertkanaal in Merksem. Diezelfde dag werd ook Steve Bakelmans gearresteerd, die bekende dat hij de 23-jarige studente had gedood toen ze zich hevig verzette bij zijn verkrachtingspoging.