deurne leeft otje opruimactie rivierenhof alain hoeckx

Na 4 geslaagde edities organiseert vrijwilligersorganisatie Deurne Ruimt Op! in samenwerking met provincie Antwerpen opnieuw een opruimactie. De organisatie roept op om zaterdag 17 september te verzamelen aan de spiegelvijver (ter hoogte van het Kasteel Rivierenhof).

September is het ideale moment om het Rivierenhof een grondige opruimbeurt te geven. De zomer bracht veel zwerfafval. De grachten staan droog en verdienen een opruimbeurt. Doe een goede daad en doe mee aan de World Cleanup Day! Wij zorgen voor het nodige materiaal, jij voor stevige schoenen en kleren die vuil mogen worden.

Dit jaar hebben we het genoegen om de zwerfvuilreus van Proper Borgerhout te mogen ontvangen. Ook Otje de ezel komt mee opruimen. Otje was er in 2019 ook al eens bij, dat was toen een groot succes voor groot en klein. Kom jij Otje helpen met opruimen? Wie eens op pad wil met de peukenstofzuiger kan zich komen aanmelden aan de spiegelvijver.

Samen aan de slag

Jaarlijks kijken de straatvrijwilligers uit Deurne en Antwerpen uit naar World Cleanup Day. Een internationale opruimdag waarbij alle vrijwilligers hun buurt een extra opruimbeurt geven.

Onze groep groeit ieder jaar!

begint Alain Hoeckx, initiatiefnemer van DROP enthousiast;

Ieder jaar werken we rond een thematiek. Zo gingen we vorig jaar aan de slag met de peuken. Dit jaar is het thema samenwerken. Dat mag je best letterlijk nemen: We willen met een grote groep gemotiveerden verzamelen aan de spiegelvijver. Om dan in groep aan de slag te gaan.

Meer informatie via: www.provincieantwerpen.be> opruimdag in het Rivierenhof en bij de domeinwachters op T 03 360 52 18.