deurne leeft ertbrugge feest

Het beschermde landschap Ertbrugge, op de grens Deurne-Wijnegem, bestaat 35 jaar. Op zondag 26 september vinden er een heleboel gratis activiteiten plaats en worden de mooiste plekjes van het landschap in de kijker gezet.

In 1985 werd Ertbrugge beschermd als landschap. Met twee kastelen, een Ferrarrisbos (n.v.d.r. dit is een bos dat al bestond sinds de opmaak van de kaart van Ferraris, tussen 1771 en 1778) en prachtige dreven, vormt dit gebied een ecologisch waardevolle groene buffer van 94 ha tussen Wijnegem en Deurne.

Met een jaar uitstel (door corona) laten Wijkgroep Ertbrugge, district Deurne en de gemeente Wijnegem deze 35e verjaardag niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarom zetten ze volgende zondag van 9.30 tot 17.30 uur de aantrekkelijkste plekjes van het landschap in de kijker en vinden er verschillende activiteiten plaats.

Programma:

  • om 9.30, 10.45 en 12 uur: Cultuurhistorische, insecten/spinnen- en natuurwandelingen. Ook voor kinderen zijn er wandelingen.
  • om 12 uur: Picknick (bezoekers brengen zelf hun picknick mee).
  • om 14 uur: Officieel gedeelte met toespraken.
  • doorlopend: Drankkraam, infostands en kinderanimatie.

In de loop van de namiddag is er gratis taart, maar het uur is nog geheim. Alle activiteiten zijn gratis en het einde is voorzien rond 17.30 uur. De feestelijkheden vinden plaats op de weide tegenover de toegang van kasteel Ertbrugge (Ertbruggestraat 132).