deurne leeft buitenspeeldag bremweide park groot schijn

Op woensdag 20 april vindt de vijftiende Buitenspeeldag plaats: een dag voor alle kinderen om buiten te gaan ravotten. Tijdens deze themadag zenden de kinderkanalen op televisie niets uit, en aan de scholen wordt gevraagd om geen huiswerk te geven. In Deurne valt heel wat te beleven.

Voor de Buitenspeeldag organiseert het district Deurne tal van activiteiten. Van een stoere skateboardinitiatie tot een rustige voorleessessie of een creatieve workshop. Er is voor elk kind wat wils. De activiteiten zijn gratis en inschrijven is niet nodig. Iedereen is gewoon welkom ’s middags na schooltijd op de locatie(s) naar keuze. Alles eindigt om 17.00 uur.

Samen met onze jeugddienst roepen we jongeren op om op 20 april hun schermpjes even aan de kant te schuiven en massaal buiten te gaan ravotten. De buitenspeeldag is gratis en voor iedereen. Het is het uitgelezen moment om het belang van buiten spelen, bewegen en sporten nog eens extra in de kijker te zetten en te stimuleren.

Samen met enkele partners in het district bieden we verspreid over het grondgebied Deurne tal van leuke, sportieve en creatieve activiteiten aan. Nog een belangrijke tip voor de avonturiers onder u: ga zeker op ontdekking met onze Deurnse superhelden en maak kennis met de 10 verschillende speelplekken die ons district rijk is!

Aldus bevoegd districtsschepen voor Jeugd Elke Brydenbach.

Programma

  • In Park Groot Schijn tonen kinderen hun skatetricks of leren ze skateboarden tijdens een initiatie skateboarden in het skatepark. Op de sportvelden is er ook een initiatie korfbal van de Deurnse korfbalclub Riviera.
  • Op het speelplein Tweemontstraat zijn er verschillende speel- en sportactiviteiten en creatieve workshops voor kinderen en tieners.
  • In de Boshovestraat maken kinderen een straatkunstwerk en ontwerpen ze affiches geïnspireerd door de kleurrijke gevel van Academie Deurne.
  • Op het Arenaplein zijn er verschillende sportinitiaties zoals dans, korfbal, panna en kickboks.
  • In bib Arena genieten de allerkleinsten van verhalen in het leesnest en creatievelingen nemen deel aan de workshop van ‘Wilde Raven’.
  • Op de Lakborslei is er een heus fietsparcours, een springkasteel, grime en verschillende leuke speel- en sportactiviteiten.
  • In basisschool De Linde (Van Steenlandstraat 15) is er een Vlaamse kermis, een grimestand, een evenwichtsparcours en een springkasteel.
  • Met de app iziTravel ontdekken kinderen op 10 verschillende speelterreinen de Deurnse superhelden. Ze voeren samen met hen leuke, sportieve opdrachten uit. Meer info over deze superheldentocht staat op www.deurne.be/superhelden.

Beeld:Noortje Palmers