deurne leeft kermis smoutebollen

De bevrijdingsfeesten in Deurne gaan dit jaar niet door. Of toch niet helemaal, dit weekeinde kan je een beetje sfeer snuiven op de mini-kermis voor het districtshuis.

Op zaterdag 12 en zondag 13 september 2020 vindt er op de parking voor het districtshuis een kleine kermis plaats. Het zijn de foorkramers die anders op de braderie van de Gallifortlei zouden hebben gestaan. Het district wil deze fel geplaagde sector een steuntje in de rug geven. En zo zal er toch nog een streepje bevrijdingsfeest zijn in het district.

Het gaat om een zevental kramen, het is niet eenvoudig om iets te organiseren in deze tijden, maar de sector heeft het erg moeilijk en dus willen we ook hen tegemoetkomen.

aldus districtsschepen voor Markten en Foren Philip Van Acker (N-VA).

De liefhebbers van de kermissfeer, de typische lekkernijen of wie graag met de kids eendjes hengelt kan aanstaande zaterdag en zondag op de parking van het districtshuis terecht. De kermisuitbaters mogen uitbaten op zaterdag en zondag van 15u00 tot 22u00.

Volgende kramen zullen aanwezig zijn:

  • Nie Warm Nie Willen, bekend van de smoutenbollen, galetten, appelbeignets, wafels en frieten
  • Lambada, draaimolen en dus dolle pret gegarandeerd voor de kleinste
  • Kindermolens, Jepco BVBA zorgt met hun gekende kindermolens voor kermisplezier voor jong & oud
  • Eendjes vissen, eendjes hengelen in alle mogelijke kleuren
  • Schietkraam, test je behendigheid in het schietkraam van Jennes Florent

Er geldt een parkeerverbod op de parking voor het districtshuis van Deurne vanaf donderdag 10 september 2020 om 20 uur tot maandag 14 september 2020. Wie op die dagen  in het districtshuis moet zijn, kan gebruikmaken van de personeelsparking of moeten elders parkeren. Of beter nog, kan met de fiets komen.