deurne leeft feestmarkt frank craeybeckxlaan alain hoeckx

Na meer dan 20 jaar mag de Frank Craeybeckxlaan zich opnieuw verwachten aan een feestmarkt. Tijdens de Argenta Classics / 2 districtenpijl op zondag 10 juli organiseert Antwerpse Marktvereniging op vraag van de winkeliersvereniging en het district Deurne een feestmarkt.

Deurnenaars denken er nog geregeld nostalgisch aan terug: De iconische feestmarkten van de Frank Craeybeckxlaan.

Geregeld zien we in de Facebookgroepen: “Oud Deurne in Beeld” en “Deurne Spreekt” nostalgische beelden opduiken van de Feestmarkt in het centrum van Deurne. Voornamelijk dan de Frank Craeybeckxlaan. Er was toen een zeer actieve handelaarsvereniging die dat succesvol trok. Met de wissel van de generaties en de komst van de webshops zijn die winkels helaas verdwenen en zo ook de handelaarsvereniging.

Weet Alain Hoeckx voorzitter van de huidige winkeliersvereniging Deurne Centrum.

We zijn dan ook ontzettend trots dat we na meer dan 20 jaar terug een centrum gevoel gaan creëren. Met de openluchtrommelmarkt op de Gallifortlei en de zijstraten en een springkastelendorp / attractiepark op de parking van het Koninklijk Atheneum Deurne verbinden we het centrum tot aan de Frank Craeybeckxlaan. De koers sjeest ook nog eens door heel Deurne… het gaat een dag worden om nooit te vergeten!

Vertelt Hoeckx enthousiast.

Ook districtsschepen Philip Van Acker (lokale economie & markten) is opgetogen over deze nieuwe markt:

Deurne heeft een lange traditie van feestmarkten en braderijen, het doet me dan ook enorm plezier dat we deze traditie, dankzij een samenwerking tussen district en winkeliersvereniging, nieuw leven kunnen inblazen. Deurne is een gezellig district dat ontzettend veel te bieden heeft en met een feestmarkt zetten we dat nog eens extra in de verf.

Bovendien gaan we vanuit het district u die dag nog extra verwennen met muziek van eigen bodem, reden te meer om dan eens een kijkje te komen nemen. Koers, feestmarkt, rommelmarkt, springkastelen en swingen op toffe muziek, op 10 juli viert heel Deurne feest!

Praktisch

  • Feestmarkt op de Frank Craeybeckxlaan
  • Zondag 10 juli 2022
  • 09u – 18u
  • Meer info

Op de foto Van links naar rechts: Alain Hoeckx van winkeliersvereniging Deurne Centrum, districtsschepen van lokale economie en markten en foren Philip Van Acker en Jean Parys voorzitter van de Antwerpse Marktvereniging met het aankondigingsbord op de Frank Craeybeckxlaan.