deurne leeft tor deurne city pirates benny van loon
24.08.2020

Dit weekeinde werd in bijzijn van districtsschepen voor sport Elke Brydenbach en stadschepen voor sport Peter Wouters (beiden N-VA) de nieuwe voetbalclub TOR Deurne Pirates officieel voorgesteld. Nu ja, echt nieuw is de club niet want zij is geboren uit de fusie van twee Deurnese certitudes: Olympic en Rochus.

Benny Van Loon, voorzitter van Olympic, liet bij de aankondiging van de samenwerking het volgende optekenen:

Het idee om te fusioneren is al in het verleden geopperd. Maar nu stonden de sterren gunstig om de stap te zetten. Eigenlijk was er een convergentie tussen Rochus die een sterke eerste ploeg heeft en onszelf met een breed uitgewerkte jeugdwerking.

Wat Olympic Pirates uiteindelijk over de streep heeft getrokken is dat we voor onze jeugdwerking meer vrijwillige medewerkers nodig hebben. Bij een samenwerking zullen een aantal mensen op een andere wijze kunnen worden ingezet.

Voor Benny Van Loon is de begeleiding en omkadering van de jeugdspelers naast het veld even belangrijk als de sportieve prestaties op het veld.

Van Loon:

Wij zitten met een heel divers publiek en daar willen wij op inspelen. We zijn begonnen met huiswerkbegeleiding en daarna kwam daar ook nog eens de activiteit ‘digitale helden’ bij waarbij wij jongeren computerkennis meegeven.

Wat wij beogen is onze spelertjes een betere toekomst te bieden. Zij zijn de technici, ambtenaren, leerkrachten, ondernemers, verpleegkundigen, politici,… van morgen. We kunnen ze maar beter heel goed voorbereiden.