deurne leeft land van nu ingehuldigd na zoveelste uitgestelde poging door corona
15.06.2022

Het was meer dan een schoolfeest, gistermiddag in stedelijke basisschool ‘Land van Nu’. Na drie eerdere pogingen – telkens gefnuikt door de coronapandemie – werd deze keer het nieuwe schoolgebouw ingehuldigd. Ouders, familieleden van de leerlingen en ook buren waren uitgenodigd.

Er kwam veel volk opdagen in de school die tegen het vliegveld aanleunt. De zon straalde en discobar Viva Vinyl zorgde voor de juiste sfeer. Om drie uur nam directeur Erik Deyaert het woord:

Het nieuwe schoolgebouw is al twee jaar in gebruik. We kunnen niet echt meer spreken over een inhuldigingsfeest. Laat ons het dan maar een feest met ‘inhuldigingstouch’ noemen.

De directeur vertelde hoe de school begonnen was in containerklasjes, enkele straten verderop.

Klein maar fijn. De school beantwoordde volledig aan de drie aspecten die kenmerkend zijn voor het ‘Land van Nu’: samen zijn, respect voor elkaar en goed voelen.

Toen de leerlingen van de containerklasjes naar het nieuwe gebouw verhuisden, was er wel wat vrees dat de school de intimiteit zou verliezen.

Maar!  We zijn een warme en brede school gebleven.

besloot Erik Deyaert.

School ingehuldigd met een gongslag

In plaats van een traditioneel lintje te knippen, had meester Wim een bijzondere constructie in elkaar getimmerd. Balletjes rolden langs een parcours en zodra een gong weerklonk was de school twee jaar na datum officieel geopend. Onder de aanwezigen stond ook Gonda Verhaert, bedrijfsdirecteur Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Zij keek toe en zag dat het goed was.

En dan konden ouders en buren een kijkje nemen in het schoolgebouw terwijl het jonge volkje uiteenlopende workshops kon volgen. Een van die workshops werd gegeven door actrice Sara Pieters, moeder van een scholier en kersverse winnaar van de cultuurprijs van Deurne.