deurne centrum jaarkalender marc verhaegen de warmste week deurne

Dit jaar verschijnt voor het eerst een fraaie kalender, voor het jaar 2023. Met bij elke maand een foto van kenmerkende plekken in Deurne.

De fotografie is van Deurnenaar van het jaar 2021, Marc Verhaegen.

Hij heeft er geheel belangeloos, voor gezorgd dat de kalender er top uitziet.

zegt Alain Hoeckx namens winkeliersvereniging Deurne Centrum.

Op vraag van de mensen zelf!

Het idee voor een jaarkalender kwam er nadat verschillende trouwe volgers van Marc op Facebook vroegen naar een soort van album met zijn foto’s.

Alain pikte deze suggesties op en ging samen met graficus Luc Van Malderen aan de slag met mijn foto’s. Ze hebben duizenden foto’s bekeken en er de meest passende uitgekozen voor de kalender.

vertelt Marc trots.

Samen een stap dichter bij een wereld zonder kansarmoede

De opbrengsten van de jaarkalender gaan naar ‘De Warmste Week‘. Het thema dit jaar is kansarmoede. (zie officiële actiepagina)

Het district Deurne scoort een 4,4 op de kansarmoede-index. Dat betekent dat er een groot aantal bewoners zich op de rand van kansarmoede bevindt. Zo wordt bijvoorbeeld 25% van de baby’s in Deurne geboren in een kansarm gezin. Hiermee staat Deurne op nummer drie van alle Antwerpse districten. (bron: ArmenTeKort VZW)

Leden van de winkeliersvereniging

Hoeckx:

Mede door de hulp van een aantal leden is het gelukt om de productiekosten van de kalenders laag te houden zodat het overgrote deel van de verkoopopbrengst ten goede komt aan de het goede doelen. We danken graag Leonidas Deurne, Bakerville’s, Argenta Deurne Noord, Kasteel Rivierenhof, Tip Top Catering en Luc Van Malderen in het bijzonder.

Praktisch

De kalender kost €10 en is online te koop via https://www.deurnecentrum.be/product/jaarkalender-deurne-2023/
Je kan kiezen voor levering (+€5) of ophaling bij Leonidas (Gallifortlei 9). De druk is voorzien voor midden december 2022.