Deurne verwelkomde afgelopen zondag een bijzonder kampioenschap: het Belgisch kampioenschap katapultschieten. Het evenement  vond plaats bij de Antwaarpse Katapultclub in Park Groot Schijn.

De deelnemers gebruikten handkatapulten, vergelijkbaar met die van Bart Simpson, om op doelen te schieten in de strijd om de Belgische titel. Het toernooi bracht nostalgie naar boven bij zowel deelnemers als toeschouwers.

Een speciaal openingsschot

Elke Brydenbach (N-VA), de districtsschepen voor Sport, kreeg de eer om het openingsschot te lanceren met een speciaal voor haar voorbereide XL-katapult. Ze vertelde enthousiast:

De eer gehad om het openingsschot te mogen lanceren. En voor deze gelegenheid hadden ze een speciaal exemplaar voorzien!

Er waren 57 deelnemers aan dit BK, wat een mooie opkomst is voor de slechts 5 actieve clubs in België. Ik wil ook graag een extra vermelding geven aan de jeugd; de kinderen waren supertrots met hun beker.

Kleine, maar levendige gemeenschap

De Antwaarpse Katapultclub is één van de vijf overgebleven katapultclubs in België en telt bijna vijftig leden. Hoewel het een niche sport is, blijft de passie voor katapultschieten levend binnen deze hechte gemeenschap.

Ereprijzen en Belgische kampioenen

Na afloop van het kampioenschap deelde de club haar enthousiasme via Facebook:

Onze club kon in bijna elke klasse toch enkele ereplaatsen verzilveren: proficiat! En ook een dikke proficiat aan alle kersverse Belgisch kampioenen.

Meer informatie: https://www.antwaarpse-katapultclub.eu/belgisch-kampioenschap