deurne leeft poetsactie winkelvereniging groot succes elke brydenbach alain hoeckx

Afgelopen weekend gingen de inwoners van Deurne massaal aan het poetsen. Dit na een oproep van het district Deurne onder het motto: ‘Laat Deurne Blinken’.

Op vraag van de handelaars kwam er een mobiel recyclagepark op de Frank Craeybeckxlaan. En dat bleek een schot in de roos!

Maar liefst 351 bezoekers kwamen langs tussen 9u30 en 15u met allerhande spullen. Dat is zelfs meer dan de drukbezochtste locatie: Wim Saerensplein. (299 bezoekers). Het goede weer en centrale locatie hebben wellicht invloed gehad op de populariteit van het recyclagepark.

Een Dees is wel Deurne caddy (en meer!) gevuld door de middenstand

Om de Deurnese ondernemers in de kijker te zetten organiseerde winkelvereniging Gallifort een wedstrijd. Iedereen die een bijdrage deed aan het recyclagepark kon deelnemen aan de wedstrijd. Ze hoefde daarvoor enkel hun naam, telefoonnummer, wat ze binnengebracht hadden en een schiftingsvraag te beantwoorden.

Kristel Calewaert bracht een oude frietpot en frituurolie binnen en dat bleek een goede beslissing te zijn:

Nooit gedacht dat mijn bijdrage me in de prijzen zou doen vallen. Een topinitiatief, want voor wat gebruikte frituurolie ga je niet meteen helemaal naar het containerpark.

De prijzen kwamen van bijna 20 ondernemers uit Deurne Centrum met een geschatte waarde van 500 euro

Op de vraag wat Kristel met al haar prijzen gaat doen is ze formeel:

Het pakket is echt enorm, er zit een beetje van alles in en dat ga ik met veel plezier delen met de buren in mijn straat.

Een geslaagde editie

Het bestuur van Deurne blikt ook terug op een succesvolle poets- en opruimdag:

Het ‘dees is wel Deurne’ gevoel leefde absoluut vandaag! Fijn dat zoveel Deurnenaars zich op een enthousiaste en positieve manier willen inzetten voor ons district.

Liet districtsschepen voor Ding Dong Deurne Elke Brydenbach (N-VA) weten.

Beelden: Stefan Lambrechts, Kim Van Der Vorst en Alain Hoeckx