deurne leeft elke brydenbach forse investeringen in sportinfrastructuur park groot schijn ruggeveld atletiekpiste
03.08.2021

Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) kent € 23 miljoen toe aan 45 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over gans Vlaanderen. Een deel ervan vloeit naar Deurne.

Via SportSpurt, een investeringsprogramma voor sportinfrastructuur, investeert Vlaanderen € 185 miljoen in sportvelden, sportpistes, zwembaden, enz…. Dit geld gaat onder meer naar groepsaankopen, topsportinfrastructuur en bovenlokale sportinfrastructuur.

Atletiekpiste Park Groot Schijn (Deurne) – 260.157,38 euro

In een eerste ronde wordt € 23 miljoen toegekend. Deze investeringsgolf komt ook Deurne ten goede want het district krijgt € 1.135.157 voor twee kwalitatieve sportprojecten. In de renovatie van de atletiekpiste Ruggeveld wordt € 260.157 geïnvesteerd. De toplaag van de atletiekpiste, de goten en de borstwering zullen daar vernieuwd worden.

Sporthal Spectrumschool/Park Groot Schijn (Deurne) – 875.000 euro

De sporthal zal de oude kleine turnzaal vervangen. In de nieuwe sporthal komt onder meer een grote zaal die afgestemd is op allerhande balsporten, een interactieve bewegingszaal met dansvloer en een gevechtssportzaal met vaste matten en bewegingsanalyse.

Districtsschepen voor Sport Elke Brydenbach (N-VA) is tevreden:

In Deurne kampten we met een historische achterstand wat investeringen in sportinfrastructuur betreft. Als lokale sportschepen kan ik dan alleen maar toejuichen dat Vlaanderen en de stad Antwerpen geluisterd hebben naar onze noden en dat de komende jaren serieuze investeringen zullen gebeuren in ons Deurnese sportlandschap.