deurne leeft van politiek tot burger van stad tot deurne tjerk sekeris karla blomme
21.08.2022

Wil je meer weten over de werking, de administratie en de dienstverlening van stad Antwerpen en de districten? Kom dan zeker naar de gratis infonamiddag ‘Van bestuur tot burger’ op 28 september in De Klap. Op het programma staan verschillende lezingen en Demi-Sec zorgt voor de muzikale omkadering.

Van bestuur tot burger

Ambtenaren wat doen die nu eigenlijk? Werken? Daar hebben ze nog nooit van gehoord! Dit, en nog veel meer niet zo fraaie woorden hoor je veel mensen vaak in de mond nemen. Maar wat is hier nu echt van waar? Tijdens de gratis infonamiddag ‘Van bestuur tot burger’ op woensdag 28 september kom je het allemaal te weten.

Het is een unieke gelegenheid om een duidelijke uitleg over de werking van stad Antwerpen en district Deurne te krijgen, ook van achter de schermen. Enkele sprekers, met kennis ter zake, geven je meer uitleg en maken duidelijk dat er vaak een verkeerd beeld geschetst wordt van ambtenaren en de werkwijze van stad en districten.

Sprekers

  • Tjerk Sekeris, districtsburgemeester Deurne: Politiek in Antwerpen en de districten.
  • Anne Barré, bedrijfsdirecteur Bestuurszaken stad Antwerpen: Wat doet de stedelijke administratie in Antwerpen en de districten?
  • Maarten Caestecker, districtssecretaris Deurne: Hoe werken de districten en wat is het verschil tussen de stedelijke dienstverlening en de districtswerking?
  • Karla Blomme, ombudsvrouw: Wat doet de ombudsdienst?

Vragen?

Zit je nu al met vragen over de onderwerpen die besproken worden tijdens deze infonamiddag? Stuur ze dan voor 23/9 naar seniorenraad.deurne@antwerpen.be.

Muziek van Demi-Sec

Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd door Demi-Sec. Dit trio speelt swingende en meeslepende muziek uit de jaren ’30 zoals jazz, klezmer, Franse musette, …

Inschrijven verplicht

De infonamiddag is gratis, maar op voorhand inschrijven is verplicht. Je kan inschrijven via tel. 03 360 85 50 of stuur een mail naar deklap@antwerpen.be.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt!

Meer info

  • woensdag 28 september 2022 van 13.30 tot 17 uur (deuren open om 13 uur)
  • De Klap, Frans Messingstraat 36
  • inschrijven verplicht (tot 21/9) via tel. 03 360 85 50 of via deklap@antwerpen.be
  • Gratis (en je ontvangt twee drankbonnetjes) i.s.m. seniorenraad Deurne

Bron: District Deurne