deurne-leeft-buitenlesdag-rivierenhof

De provincie Antwerpen moedigt scholen aan om meer buiten les te geven en maakt hiervoor buitenleerplekken beschikbaar in verschillende provinciale domeinen. Eén van deze prachtige locaties is het groendomein Rivierenhof in Deurne. Hier kunnen leerlingen niet alleen van de natuur genieten, maar ook deelnemen aan tal van educatieve activiteiten.

Vandaag is het officieel buitenlesdag, maar in de provincie Antwerpen kunnen scholen elke dag buiten lesgeven zonder reservering op acht locaties, waaronder het Rivierenhof in Deurne. Buiten leren, spelen en bewegen heeft een gunstig effect op het welzijn en de ontwikkeling van leerlingen.

Alle dagen buitenlesdag met het Rivierenhof

In het Rivierenhof kunnen leerkrachten hun eigen lessen verzorgen, waarvoor ze inspiratie kunnen opdoen op www.mosvlaanderen.be/buitenlesdag. Daarnaast zijn er veldkoffers beschikbaar met materiaal voor natuurbeleving en natuuronderzoek, die online gereserveerd kunnen worden bij een domein in de buurt.

Zeer ruim aanbod

Het groendomein Rivierenhof biedt scholen ook een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Zo zijn er lente- en herfstwandelingen beschikbaar voor lagere scholen. Daarnaast kunnen basisschoolleerlingen genieten van de kinderboerderij en het sprookjeshuis. Meer informatie over de activiteiten en het aanbod voor scholen in de provinciale domeinen is hier te vinden.

Bron: Provincie Antwerpen