deurne leeft kerstverlichting gallifortlei

Maandagavond verzamelden enkele buurtbewoners en handelaars op de Gallifortlei in Deurne. De aanleiding was de jaarlijkse ontsteking van de kerstverlichting.

In Café De Volksvriend kwamen een 40-tal mensen samen in een verwarmde tent. De uitbaters voorzagen een jeneverbar en hotdogs. Om 18u30 stipt verzamelde de aanwezigen op het midden van de straat om gezamenlijk op de knop te drukken die de kerstverlichting moest ontsteken. Al was dat eerder symbolisch:

Vorig jaar hadden we de stekker letterlijk in handen om de kerstverlichting aan te steken. Dit jaar lag dat wat moeilijker. Het electriciteitsnet op de Gallifortlei is aan vervanging toe. Hierdoor is de verlichting nu aangesloten op zogenoemde foorkasten.

Weet voorzitter van winkeliersvereniging Deurne Centrum Alain Hoeckx.

Over enkele jaren gaan we die vervangen, maar nu was er helaas – gelet op de besparingsoefening – geen budget meer voor over. Deurne baadt in het licht, laat sfeer en warmte ons omringen.

Aldus districtsburgemeester Tjerk Sekeris.

Kerstsfeer in de winkelstraten

Naast de kerstverlichting zorgen de handelaars ook op een andere manier nog voor de nodige kerstsfeer:

We hebben met een 20-tal ondernemers kerstbomen besteld bij tuincentrum Abies. Deze staan nu voor onze zaak gedurende gans de kerstperiode. Zo proberen we de kerstsfeer in de winkelstraten te brengen. Samen met de kerstverlichting lijkt dat aardig gelukt!

Besluit Tessa Mariën van Leonidas Deurne.

Prettige feesten

Nieuw dit jaar is de boodschap aan het begin van de Gallifortlei, aan de kant van de Turnhoutsebaan. Daar hangt nu tussen de sterren ‘Prettige feesten’. Ook op andere locaties in Deurne brandt de kerstverlichting. Zo ook op dé Herentalsebaan, Turnhoutsebaan en het Cogelsplein. De Hooftvunderlei en het Wim Saerensplein zijn woensdag december aan de beurt.