deurne leeft rivierenhof Op wandel met De Gouden Vogel in het Rivierenhof

Allereerste digitale sprookjeswandeling in het Rivierenhof vanaf 23 december 2022

Help jij de Gouden Vogel aan zijn veren? Volg dan vanaf 23 december gratis de digitale vertelwandeling in Provinciaal Groendomein Rivierenhof. De wandeling start aan het Sprookjeshuis van waar je doorheen het park op zoektocht vertrekt naar de veren van de Gouden Vogel. Onderweg verschijnt de informatie vanzelf op je toestel en kan je luisteren naar magische sprookjes: kijk, luister en geniet!

Digitale vertelwandeling

De digitale vertelwandeling werd ontworpen en ingesproken door het vertelteam van het Sprookjeshuis en is gericht op families met kinderen vanaf 4 jaar. De wandeling kan gevolgd worden met de gratis app izi-TRAVEL. De Gouden Vogel, die alle sprookjes in zijn veren bewaart, verliest in een onweer vijf glanzende staartveren.

Bezoekers moeten de veren van de Gouden Vogel terugvinden door te luisteren naar de sprookjes. Als alle veren zijn gevonden, kan de Gouden Vogel weer vliegen! Deze wandeling voert jong en oud langs de meest sprookjesachtige plekjes van het Rivierenhof.

Immaterieel verhalenerfgoed bewaren

Met deze digitale vertelwandeling wil Provinciaal Groendomein Rivierenhof haar sprookjeswerking verder uitbreiden, de verhalen buiten de muren van het Sprookjeshuis brengen en haar steentje bijdragen om het immaterieel verhalenerfgoed te bewaren.

Het is overigens niet de eerste digitale wandeling waarvoor het Rivierenhof werkt met de gratis app izi-TRAVEL. Eerder verschenen al een magnoliawandeling, een wandeling rond de rozencollectie, een wandeling omtrent Wereldoorlog II en eentje rond de geschiedenis van de familie Cogels. De nieuwe digitale vertelwandeling komt in het reguliere aanbod van het Rivierenhof terecht en zal permanent beschikbaar zijn.

Bron: Provincie Antwerpen