deurne leeft makro site parking proper

Sinds de sluiting van Makro in Deurne, ongeveer drie maanden geleden, begon de enorme parking er steeds meer uit te zien als een veredelde stortplaats. Matrassen, stoelen, kledij en zelfs enkele bidons motorolie lagen naast een rioolput en het begon er stilaan uit te zien als een echte stortplaats.

Het district Deurne en de vastgoedpoot van Metro AG, het moederbedrijf van Makro, hebben begin deze maand samengezeten om de situatie te bespreken. Er is besloten dat Wholesale Real Estate Belgium zelf zal instaan voor de opkuis van het sluikstort en dat een groot deel van de parking zal afgesloten worden.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris is tevreden met de opruiming van het sluikstort op de Makro-site in Deurne:

Het was een trieste aanblik om de parking van Makro te zien veranderen in een stortplaats. Maar na optreden van het district en het moederbedrijf van Makro ziet de geasfalteerde vlakte er vandaag (voorlopig) weer netjes uit.

Maandagochtend was er een grote container aanwezig op de site waarin al het afval werd verzameld en ook de groene kledingscontainers die er nog stonden, zijn intussen weggehaald. Het is een opluchting voor de buurtbewoners die de toestand van de parking zagen verslechteren.

Het afsluiten van een groot deel van de parking zal hopelijk ook de hoeveelheid sluikstort verminderen.