deurne leeft eikblokstraat pleintje heraanleg

Het pleintje aan de Eikblokstraat is volgens de buurt en het Deurns bestuur aan vernieuwing toe. Op maandag 18 oktober 2021 start de heraanleg.

Uit het speelweefselonderzoek dat het distict Deurne liet uitvoeren bleek dat het pleintje ter hoogte van de Eikblokstraat voor veel buurtkinderen een belangrijke plek is om zich te ontspannen.

Ook bij de andere buurtbewoners hoorden we meermaals het signaal dat een opfrissing van dit plein, meer dan wenselijk was. Hiermee zijn we dan aan de slag gegaan met als doel een aangename verblijfsruimte te creëren.

Door meer groen te scheppen, verschillende spelaanleidingen te voorzien, een betere toegankelijkheid van het plein te creëren en ook de verkeersveiligheid te optimaliseren hopen we dat we in ons opzet geslaagd zijn.

Besluit districtsschepen voor Jeugd Elke Brydenbach (N-VA)

Wat gaat er gebeuren?

  • Om een aangename verblijfsruimte te creëren, komen er speelaanleidingen zoals een hinkelpad en stapblokken;
  • Om de bomen optimale groeikansen te geven, regenwater op te vangen en in te laten sijpelen, wordt het plein maximaal onthard;
  • Om de verkeersveiligheid en de toegankelijkheid van de zwakke weggebruiker te verbeteren, wordt het plein uitgebreid met een nieuwe boom en lage beplanting.

Timing en toegankelijkheid

Het einde van de werken is voorzien in het najaar van 2021. De timing en fasering kunnen uitzonderlijk wijzigen door de weersomstandigheden of onvoorziene factoren.

Tijdens de werken is het pleintje niet toegankelijk. De aanplanting van de nieuwe boom en beplanting is voorzien in het najaar van 2021.