deurne leeft boekenbergpark zwemvijver open sport
13.05.2022

Op zaterdag 14 mei gaat het openluchtseizoen voor de Deurnese zwemmers van start, met de opening van zwemvijver Boekenberg. Vanaf dan tot midden september kan iedereen genieten van buitenwaterpret.

Met zwemvijver Boekenberg in Deurne en openluchtzwembad en De Molen op Linkeroever beschikt Antwerpen over twee fantastische locaties om buiten te zwemmen.

In alle rust genieten: Zwemvijver Boekenberg

Zwemmers kunnen in alle rust genieten van de 73 meter lange zwemvijver in de groene omgeving van het Boekenbergpark. Voor de jongere zwemmers is er een speelbad met een diepte van 50 centimeter. Meer dan 22.000 planten zuiveren het water op een natuurlijke manier, waardoor er geen chloor of andere chemicaliën in het water van de zwemvijver zitten. Bovendien is een zwembeurt hier volledig gratis en moet je niet reserveren wanneer je wil komen zwemmen.

Blokzemmen bij drukte

Wanneer het erg druk is en de wachtrijen langer worden, wordt er overgeschakeld op blokzwemmen. Bij dit rotatiesysteem krijgt iedereen 15 minuten de tijd voor een verfrissende duik. Zwemvijver Boekenberg is elke dag open vanaf zaterdag 15 mei tot en met zondag 12 september.

Langer zwemmen in de zomermaanden

In de zomermaanden zijn de openluchtzwembaden iets langer open dan tijdens de rest van het seizoen. In zwemvijver Boekenberg zijn zwemmers in juli en augustus welkom tot 20 uur.

Praktisch

Zwemvijver Boekenberg: