Voor het vijfde jaar op rij ging vrijwilligersorganisatie Deurne Ruimt Op! op pad met als doel zo veel mogelijk zwerfvuil te verwijderen uit het openbaar domein.

Het weer zat dit jaar, op World Cleanup Day helaas niet mee, toch kon dat de motivatie van enkele tientallen vrijwilligers in Deurne niet stoppen. En ze waren niet alleen: Over heel de wereld scharen miljoenen mensen zich achter het initiatief.

Samen met ezel Otje tegen zwerfvuil

Het thema dit jaar was samenwerken. Zo werkt DROP (Deurne Ruimt Op!) al jaren samen met het provinciaal domein Rivierenhof. Maar nu kwam er ook versterking vanuit Essen. Luc Konings kwam met zijn ezel Otje langs om de vrijwilligers te helpen met vuil rapen. Ook de peukenstofzuiger werd ingezet om de kleine stukjes zwerfvuil te kunnen verwijderen.

We hebben met enkele tientallen vrijwilligers een kwart ton (!) zwerfvuil opgeruimd. Dankzij Otje waren we ook heel zichtbaar. De actie had dus een dubbel effect, zowel sensibilisering als daadwerkelijk zwerfvuil verwijderen van ‘ezels’ die het laten liggen. We blikken terug op een geslaagde vijfde editie!

Besluit Hoeckx Alain, initiatiefnemer van de actie in Deurne.

Beelden: Stefan Lambrechts