deurne leeft wim saerensplein freddy lorent sandra wintershoven

Districtsraadslid Sandra Wintershoven (V.B.) kreeg in januari een uitnodiging van het district Deurne en van de Vrienden van het Vredesmonument om een plechtigheid aan het monument bij te wonen.

Wintershoven:

Op de uitnodiging stond onder meer: ‘De ledverlichting ’s avonds betekent dat er steeds licht is in de duisternis. Hoop met andere woorden. Het Vredesmonument wil vooral hoop bieden op een betere wereld, zonder ruzie en oorlog, mét vrede. Hier en overal ter wereld.’ Maar er is geen ledverlichting, al geruime tijd niet meer. Is er dan geen hoop meer?

Het districtsraadslid heeft nog iets anders opgemerkt:

In de zomer werkte de fontein dan weer niet. Ik begrijp dat de fontein nu afgesloten is wegens eventuele vrieskoude maar wat als de lente begint?

Ze stelde dan ook een schriftelijke vraag aan districtsschepen voor straatbeeld, Freddy Lorent (O-VLD).

De schepen antwoordde haar:

De verlichting en de fonteinen zijn momenteel buiten werking omdat er problemen zijn met de technische installatie van de fontein. De verlichting is mee aangesloten op de elektrische kast van de fontein waardoor beide zijn uitgeschakeld. Via onbekende weg komt er water binnen in de technische ruimte waardoor de stroom volledig is uitgeschakeld. Vermoedelijk heeft de wadi (Nvdr: gracht waarin het regenwater zich kan verzamelen) hier iets mee te maken. Momenteel is onze eigen technische dienst samen met de installateur aan het onderzoeken om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.