deurne leeft drew ukrainie verzamelen goed doel
03.03.2022

Vanuit heel Europa komt de hulp voor Oekraïne massaal op gang, ook vanuit ons land zijn de initiatieven niet meer te tellen. Een warm gevoel van solidariteit ontplooit zich… ook in Deurne kwam een initiatief tot stand.

VZW Rody Resq contacteerde de redactie met hun inzamelactie. We zetten deze graag in de kijker:

VZW Rody Resq is een kleine organisatie dat zich normaal gezien inzet voor het lot van dieren in nood, maar op dit moment slaan wij de handen in elkaar om de getroffen mensen uit Wallonië en Oekraïne te helpen. Er worden etenswaren en hygiënische middelen ingezameld om zo te kunnen verdelen.

Vertelt initatiefneemster Drew Rody, gedreven.

Ikzelf rijd aanstaande dinsdag 8 maart naar het getroffen gebied Osne in Wallonië om daar te gaan leveren.Via kennissen zijn wij nauw in contact met Ihor Vitenko die zelf naar het oorlogsgebied in Oekraïne is gereden en ons doorgeeft wat ze daar het hardst nodig hebben.

De nood is hoog, en er zijn handen te kort, maar waar we kunnen helpen, zullen we dat doen.

Besluit Drew.

Praktisch

Er zijn 2 verzamelpunten: In Deurne, Karel Van Overmeirelaan 13 op de benedenverdieping en de Oude Parochiekerk in Kapellen (vnl inzamelingen voor Oekraïne).

Contactpersoon voor de coördinatie van de inzamelingen:

Vooral nood aan onderstaande:

  • Babyvoeding (Groeimelk, pap, potjes voeding)
  • Pampers en verschoningsdoekjes
  • Maandverbanden en tampons
  • Etenswaren in blik of glazen potten
  • Drank (melk, water, frisdrank,…)

De organisatie geeft mee dat andere zaken ook welkom zijn en ze er absoluut voor zorgen dat alle donaties goed terecht zullen komen.