deurne leeft horeczaken controle

Brandveiligheid en hygiëne

Bij de controle van verschillende horecazaken in Deurne heeft de politie verschillende overtredingen vastgesteld. Zo bleek de brandveiligheid niet in orde te zijn bij sommige zaken, onder meer omdat de keuring van de brandblussers was vervallen en er een te smalle uitweg naar de keuken was. Ook de netheid van sommige zaken liet te wensen over.

Ontbrekende vergunningen en pictogrammen

Daarnaast werden er ook verschillende vergunningen niet in orde bevonden, zoals een ontbrekende drankvergunning en terraskaart- of terrasvergunning. Bij sommige zaken ontbraken ook pictogrammen die camerabewaking aanduidden en rookverbodstekens.

UBO-register en deeltijdse arbeid

Bij verschillende zaken ontbrak ook het UBO-register, waarin de ‘Ultimate Beneficial Owners’ of ‘uiteindelijke begunstigden’ van een vennootschap of andere juridische entiteit worden geregistreerd. Bij een hamburgerrestaurant was er ook meer volk aanwezig dan toegelaten en was iemand niet in orde met de regels rond deeltijdse arbeid.Tot slot bleek bij een café dat er binnen werd gerookt en dat de besluitwet rond openbare dronkenschap niet was uitgehangen.

Oproep tot naleving regels

De politie roept alle horecazaken in Deurne op om de regels strikt na te leven en hun vergunningen en veiligheidsvoorschriften in orde te brengen. Op die manier kan de veiligheid en gezondheid van klanten en personeel worden gegarandeerd en kunnen boetes en sancties worden vermeden.

Bron: Politie Antwerpen, beeld ter illustratie