deurne leeft politie lokale antwerpen overlast deurne noord

Illegaal opgepakt na controle bestelwagen

Maandagochtend trof het wijkteam van de regio Oost tijdens een actie een bestelwagen aan die volgeladen was met fietswrakken. De bestuurder en de passagier zijn gearresteerd en verhoord omdat ze ervan verdacht worden helers te zijn. Ze mochten daarna opnieuw beschikken. Hoewel één van hen op het kantoor moest blijven omdat hij bestuurlijk gearresteerd werd omwille van illegaal verblijf in ons land.

Jongeren met BB-gun zorgen voor overlast in omgeving Wim Saerensplein

In de namiddag controleerde de politie een jongeman op het speelplein aan de Tweegezusterslaan. Hij reed met een elektrische step met een zadel maar die was niet verzekerd. Na een test haalde de step een snelheid van 35km/u. De step is in beslag genomen. De politie kreeg iemand op het Wim Saerensplein in de gaten met een vuurwapen. Op de Ruggeveldlaan kon de politie de jongeman en zijn vriend tegenhouden. Het vuurwapen bleek een BB-gun (speelgoedwapen). Ze hadden ook meer dan 600 bolletjes bij als munitie. De twee zijn meegenomen voor verhoor en mochten daarna beschikken.

Illegaal opgepakt na controle fietsers

Op terugweg van de actie controleerde het fietsteam iemand die aan het fietsen was terwijl hij druk zijn gsm gebruikte. Maar de man zette het op een lopen. Het was moeilijk om aan het fietsteam Orida te ontkomen. Toen hij gevat werd, bleek dat hij gebruikershoeveelheden drugs op zak had en illegaal in het land verblijft.

Aan de actie namen naast de regiowerking ook de mobiele eenheid, de hondenbrigade en dus het fietsteam deel. Allemaal samen stelden ze ook 282 verkeersovertredingen vast.

Bron: Politie Antwerpen