deurne leeft manebruggestraat borsbeek groenen veiliger

Metingen hebben uitgewezen dat er te snel gereden wordt in de Manebruggestraat. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, beslisten de gemeente Borsbeek en het district Deurne om snelheidsremmende maatregelen te voorzien.

Snelheidsremmende maatregelen

  • 5 plateaus op de kruispunten met Eksterlaar, de Constant Jorislaan, de Vleerakkerstraat, de Cantincrodelaan en de Karel Soetelaan.

Doordat het plateau hoger ligt dan de rijbaan, moeten bestuurders vertragen om er op een aangename en comfortabele wijze over te rijden. Bovendien kunnen 2 voertuigen door de beperkte breedte elkaar enkel passeren door hun snelheid aan te passen. Op de hoeken van de plateaus komen nieuwe bomen. Deze hebben niet alleen een vergroenend effect op de omgeving, ze creëren ook een “poort” wat snelheidsremmend werkt.

Verduidelijkt Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA)

  • 2 buskussens ter hoogte van huisnummers 288 en 362.

Deze extra snelheidsremmende maatregel is noodzakelijk, omdat de afstand tussen de Cantincrodelaan en de Karel Soetelaan te groot is.
Een buskussen heeft ongeveer dezelfde invloed op autobestuurders als een plateau, namelijk een vertragend effect. Bij een buskussen kan de fietser op de rijbaan (gelijkgronds) blijven fietsen. Gemotoriseerde voertuigen moeten elkaar voorrang verlenen, aangezien het niet mogelijk is elkaar te passeren.

In het najaar van 2022 worden er 28 nieuwe bomen aangeplant.

Meer informatie

Bron: District Deurne