deurne leeft tram in de berm ruggeveldlaan

Vroeg op de ochtend ontspoorde op de Ruggeveldlaan een tram. De Lijn moest met groot materieel uitrukken om het rijtuig weer op het juiste spoort te krijgen.

Rond 4 uur deze ochtend raakte een tram op de Ruggeveldlaan, ter hoogte van de afslag naar het rondpunt van Wommelgem, het juiste spoor bijster. Het rijtuig boorde zich in de berm van de E34/E313. Een eerste poging om de tram uit de berm te trekken, mislukte. Dus werden de grote middelen opgetrommeld.

De tram werd dan met een grote hijskraan op een oplegger gehesen en weggereden. Tegen de middag was deze klus geklaard. Op de ontspoorde tram zaten geen reizigers. De wattman was lichtgewond. De dienstverlening was verstoord.

Tram zonder stroom aan AZ Monica

Wat later op de voormiddag reed op de Florent Pauwelsdreef, tegenover het Monicaziekenhuis, een tram zich vast. Door het ongeval op de Ruggeveldlaan was een deel van het stroomnet uitgeschakeld waardoor lijn 8 naar Silsburg moest uitwijken. Een tramchauffeur was even verstrooid en stond plots zonder stroom. Ook deze tram moest even worden getakeld.