deurne leeft wijk zwarte arend deurne noord knip tjerk sekeris

Ter gelegenheid van 35 jaar Beschermd Landschap Ertbrugge besloot Natuur & Bos (een afdeling van het Vlaams Gewest) om de Boze Dreef te knippen.

Dat was een verjaardagsgeschenk aan het wijkcomité Ertbrugge dat zich al jaren inspant voor het Beschermd Landschap Ertbrugge. De Boze Dreef is eigendom van het Vlaams Gewest en daarom kon het agentschap Natuur & Bos eigenhandig beslissen over een knip in deze dreef.

Sluipverkeer in wijk Zwarte Arend al jaren een probleem

Er is heel wat sluipverkeer door de buurt Zwarte Arend van auto’s die de lichten op het kruispunt August van de Wielelei/Ruggeveldlaan willen vermijden.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) zoekt naar oplossingen:

Een gemakkelijke oplossing zou een knip of verkeersfilter zijn op de hoek van de Koningsarendlaan en de Haviklaan. Het probleem zou zich echter verplaatsen naar de Arendshoflaan en de Ivan Maquinaylei. Wij moeten als Deurnes bestuur het hele plaatje bekijken. Buurtbewoners moeten hun huis op een veilige manier kunnen bereiken, maar er hoeft geen sluipverkeer door de wijk te rijden.

Ook de tramhalte verplaatsen behoort tot de mogelijkheden zo blijkt:

De tramhalte Ruggeveld op de August van de Wielelei zou kunnen worden verplaatst richting Antwerpen. Dan zou de afslagstrook richting Deurne-Zuid langer kunnen worden. En worden de auto’s die rechtdoor rijden, niet langer gehinderd door auto’s die linksaf slaan. Het verplaatsen van de tramhalte is een bevoegdheid van het Vlaams Gewest. Het district Deurne dringt daar al geruime tijd op aan.

Andere oplossingen zijn enkelrichtingen voor bepaalde straten.

Sekeris:

Zo zouden wij de Ivan Maquinaylei kunnen enkelrichting maken (richting August van de Wielelei) vanaf de Seraphin de Grootelei. Of we kunnen de wijk zo inrichten dat door de wijk rijden meer tijd vraag dan aanschuiven op de Van de Wielelei.

De burgemeester besluit:

De maatregelen waar we over nadenken dienen om de buurt tegemoet te komen. De verzuchtingen zijn terecht en al langer aanwezig. Dit bestuur zal de buurt dan ook binnenkort bevragen.