deurne leeft hoogmolenbrug

Op maandag 7 juni starten de werken aan de noordkant (zijde Albertkanaal) van het kruispunt Deurnesteenweg. De doorgang voor gemotoriseerd verkeer is onderbroken.

Gemotoriseerd verkeer tussen Deurne en Schoten volgt een omleiding via de Brug van den Azijn. Voetgangers en fietsers kunnen wel over de Hoogmolenbrug, via de oversteek aan het nieuwe tracé Deurnesteenweg.

Belangrijke herinrichting

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert een belangrijke herinrichting van de Merksemsebaan (N120) en de Deurnesteenweg in Wijnegem uit. Deze ingreep maakt de weginfrastructuur klaar voor de komst van de nieuwe Hoogmolenbrug. Het verhogen van de Hoogmolenbrug en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal. Dit groter project omvat het wegwerken van capaciteitsbeperkende knelpunten op het Albertkanaal.

Rechtstreekse aansluiting

Het verplaatsen van de Hoogmolenbrug vraagt om bijkomende verkeersinfrastructuur langs beide kanten van het Albertkanaal. Aan de noordzijde (zijde Schoten) krijgt de brug een rechtstreekse aansluiting op de Metropoolstraat. Aan de zuidzijde wordt de Deurnesteenweg gedeeltelijk verlegd in de richting van Deurne om zo een nieuw kruispunt met de Merksemsebaan te vormen. Hierop sluit later de nieuwe Hoogmolenbrug aan.