deurne-leeft-veiligheid-markt-ten-eekhovelei-lakborslei-2

Om ieders veiligheid te verzekeren kiest het district samen met de marktkramers voor een nieuwe opstelling. Op 6 mei 2021 zal deze nieuwe opstelling worden getest.

De wekelijkse donderdagmarkt verhuisde op 1 oktober van vorig jaar van de Lakborslei naar de Ten Eekhovelei. Na vastellingen van verschillende diensten blijkt dat de veiligheid van de marktbezoekers en passanten niet altijd gegarandeerd kan worden. Zo meldt het district.

De nieuwe opstelling gaat in vanaf donderdag 6 mei. Indien de nieuwe opstelling positief geëvalueerd wordt, zal het marktplan definitief aangepast worden. (zie plannen onderaan)

De markt op de Ten Eekhovelei is een beetje slachtoffer van haar eigen succes geworden. De beperkte oppervlakte van de markt en met momenten te veel bezoekers is natuurlijk geen goede combinatie in corona-tijden. Daarnaast was er ook al gebleken dat de opstelling niet ideaal was op vlak van verkeersveiligheid.

Legt bevoegd districtsschepen voor markten Philip Van Acker (N-VA) uit.

Een oplossing bleek dus nodig om én de bestaande problemen aan te pakken én de aantrekkelijkheid van de markt voor de buurt en de marktkramers te vrijwaren.

Voor alle duidelijkheid, ook al komt er nu meer ruimte voor bezoekers, alle geldende corona-maatregelen moeten nog steeds worden gerespecteerd. De veiligheid en de gezondheid van onze bewoners komt zoals altijd op de eerste plaats!

Besluit de schepen.

Concreet gaat het om volgende wijzigingen:

  • De markt begint ter hoogte van huisnummer 44 aan de even kant en huisnummer 67 aan de oneven kant. De markt zal doorlopen tot aan de kruising met de De Gryspeerstraat.
  • De markt wordt opgesteld op de beide rijrichtingen en op de middenberm van de Ten Eekhovelei.
  • Het parkeerverbod aan de oneven kant wordt uitgeberid, ter hoogte van de huisnummers 69 tot en met 141.
  • De parkeerplaatsen aan de even kant en op de middenberm gelegen tussen de Lakborslei tot aan huisnummer 40 zijn voorbehouden voor marktkramers.
  • Enkel plaatselijk verkeer is toegestaan op het deel van de Ten Eekhovelei tussen de Lakborslei tot het keerpunt ter hoogte van speelterrein het Schijntje.

Illustratief beeld: Patrick Gepts