deurne leeft eunice bomen storm
19.02.2022

Storm Eunice die gisteren over ons land trok, was officieel een ‘zware storm’ van 9-10 Beaufort. En hij is niet onopgemerkt over Deurne heen gewaaid.

De zuidwester wind die gisteren over het land ranselde, liet een spoor van vernieling na. Huizen raakten delen van het dak kwijt en op de Herentalsebaan zag een bewoonster een halve serre uit haar tuin verdwijnen. In diezelfde straat werd het pas ingehuldigde landmark beschadigd. Wat verder, op de parking van de Aldi, vond een shopper zijn auto onder een omgevallen boom terug. In de Menegemlei viel een boom over de tuinafsluiting in het achterliggende Boekenbergpark en een vrouw op dé Herentalsebaan vond haar boom terug in de tuin van de buren.

Maar de storm had vooral lelijk huis gehouden in de parken

In domein Ertbrugge, Park Groot Schijn, Rivierenhof, Boekenbergpark en Te Boelaarpark (Borgerhout) waren reuzen van bomen afgebroken of ontworteld. In Boekenbergpark had een van de bomen een deel van het geasfalteerde wandelpad meegenomen.

Zelfs in de volkstuintjes Drakenhof had een klein boompje er het loodje bij neergelegd. Opvallend was wel dat bomen gemarkeerd met een gele affiche van stedenbouwkundige vergunning om de kap aan te kondigen wegens risico, netjes zijn blijven staan.

Beelden: Marc Verhaegen