deurne leeft antwerp phantoms

Na een zenuwslopende finale tegen de Leuven Chiefs hebben de Antwerp Phantoms afgelopen weekend hun Belgische ijshockeytitel in divisie 1 verlengd.

De play-off finale, die bestond uit drie wedstrijden, werd beslist in het voordeel van de Phantoms na een 4-3 overwinning op zondag. Op zaterdag wonnen de Chiefs na penalty’s met 6-5, waarbij Leuven 2 punten verdiende en Antwerp er 1. De derde wedstrijd was niet meer nodig vanwege het verschil in punten.

De Phantoms, die het beste team van de reguliere competitie waren met slechts 1 nederlaag, versloegen eerder de Mechelen Whales en de Beaufort Knights in de play-offs. Coach Jan Van Beveren was trots:

Dit is het ijshockey dat we onze supporters willen tonen: hard en fair, mooi passenspel, snelle acties. De Chiefs waren een waardige tegenstander.

De finalewedstrijden waren intens, met mooie passes en snelle acties van beide teams. Antwerp wist een achterstand van 3-1 ongedaan te maken op zaterdag en knokte zich naar een voorsprong van 4-1 op zondag, maar het werd nog spannend na de 4-3.

Ook de stadsschepen voor sport Peter Wouters kwam mee supporteren:

Leuven Chiefs was een taaie brok, maar Antwerp Phantoms blijft de eindbaas in het ijshockey.

Van Beveren beschreef de prestaties van zijn team als “fantastisch” en “een bewijs dat we een hoger niveau aankunnen.” De opeenvolgende Belgische kampioenstitels waren een kroon op hun succesvolle seizoen.