deurne leeft in de poort benny alain

De iconische buurtwinkel Voeding In de Poort aan de Plankenbergstraat 94 in Deurne zal vrijdag haar deuren sluiten. Johan Van Tendeloo (66) en zijn vrouw Carine Van Cauwenbergh (61) gaan na 40 jaar hard werken met pensioen. “We hebben dit doodgraag gedaan, maar op een gegeven moment stopt het”, zegt Carine.

De geschiedenis van In de Poort gaat terug tot 1932, toen er een klein buurtwinkeltje werd geopend in de Plankenbergstraat. In 1962 nam de vader van Johan de zaak over en breidde deze geleidelijk uit. Johan en Carine namen de winkel in 1983 over en zetten de traditie voort, met een warme, nostalgische sfeer en een sterke band met hun klanten.

Een welverdiend pensioen na decennia van toewijding en passie voor hun buurtwinkel

Johan en Carine hebben altijd hard gewerkt om hun winkel draaiende te houden, ondanks de concurrentie van supermarkten. Johan ging dagelijks naar de vroegmarkt om groenten en fruit in te slaan, terwijl Carine de winkel op orde hield. Twee dagen per week leverden ze zelfs aan huis.

Na 40 jaar is het tijd voor Johan en Carine om van hun pensioen te genieten en meer tijd door te brengen met hun zes kleinkinderen. Helaas hebben ze geen opvolger gevonden voor hun winkel. Het pand is verkocht en zal uiteindelijk plaatsmaken voor nieuwbouwappartementen.

Het afscheid van Johan en Carine is niet onopgemerkt gebleven

Alain Hoeckx, voorzitter van de winkeliersvereniging Deurne Centrum, en Benny Van Loon, voorzitter van de economieraad, brachten samen een eerbetoon aan Johan en Carine van In de Poort. Hoeckx benadrukte het belang van In de Poort voor de gemeenschap:

Johan en zijn familie hebben niet alleen een geweldige zaak opgebouwd, maar ze hebben ook bijgedragen aan de ontwikkeling van ons centrum. Hun harde werk en toewijding hebben ervoor gezorgd dat In De Poort een belangrijke rol speelt in het hart van onze gemeenschap. Johan en Carine, namens de winkeliersvereniging, bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben en we wensen jullie het allerbeste met jullie pensioen.

Alain overhandigde een boeket bloemen als blijk van waardering.

Benny Van Loon sprak eveneens zijn waardering uit:

In De Poort was genomineerd voor de carrièreprijs tijdens ons galabal. Hoewel ze niet gewonnen hebben, wil ik Johan en Carine namens de ondernemers bedanken voor hun jarenlange inzet. Ze zijn een inspiratie voor andere lokale ondernemers en hebben een belangrijke rol gespeeld in het versterken van de lokale economie en gemeenschap.

Om hun dankbaarheid te tonen, overhandigde Van Loon een doosje pralines van de lokale chocolatier Leonidas aan Johan en Carine.

Deze lekkernijen staan symbool voor de zoetheid die jullie in het leven van jullie klanten en buurtbewoners hebben gebracht. We wensen jullie het allerbeste toe in jullie welverdiende pensioen en hopen dat jullie nog vele mooie momenten mogen beleven met jullie kleinkinderen en geliefden.