deurne leeft makro uitverkoop biedingen veiling polen

De online veiling van de inboedel van de failliete Makro-vestiging in Deurne heeft ongeveer 430.000 euro opgeleverd, zo meldt Gazet van Antwerpen. Het nieuws is bevestigd aan onze redactie. Bijna 70 verschillende landen waren vertegenwoordigd onder de kopers tijdens de veiling.

In december werd het faillissement van de zes Makro-winkels in België uitgesproken. Veilinghuis Auctim bood de inboedel van de vestigingen online te koop aan. De veiling van de Deurnese vestiging bracht 430.000 euro op, terwijl alle veilingen samen goed waren voor 2 miljoen euro.

Er werden diverse items aangeboden, zoals kassasystemen, winkelrekken, winkelwagentjes en stellingen, maar ook minder zichtbare zaken zoals heftrucks, etiketteringssystemen en onderdelen van de bakkerij- en visafdelingen

aldus Christophe Moyersoen, directeur van Auctim.

Kopers uit ongeveer 70 landen, waaronder Libië en Tunesië, namen deel aan de online veiling. “

De bakkerijafdelingen van alle Makro’s zijn allemaal naar Polen gegaan.

zegt Moyersoen.

Slimme strategie zorgt voor hogere opbrengst

De veiling bracht zo’n 20 procent meer op dan verwacht. Moyersoen legt uit dat dit te danken is aan een goede strategie om koopmoeheid te voorkomen. Ze verkochten de inboedel van elke winkel achter elkaar, zodat kopers niet wisten wat er nog zou worden aangeboden. Daarnaast werd er veel publiciteit gemaakt in binnen- en buitenland.

De opbrengst van de veilingen wordt overgemaakt aan de curator, die hiermee de schulden van het bedrijf zal aflossen.