deurne leeft leo de clerq deurnenaar van het jaar

De jongerenafdeling van N-VA kiest ieder jaar een persoon of groepering uit die een ongeziene meerwaarde heeft betekend voor het district Deurne.

Na het ziekenhuispersoneel van AZ Monica en fotograaf Marc Verhaegen werd fervent straatvrijwilliger Leo De Clerq in de bloemetjes gezet. Maar Leo is voor de jongeren meer dan een straatvrijwilliger alleen:

De ideeën die Leo aanreikt gecombineerd met zijn onuitputtelijke inzet voor de buurt zijn uitzonderlijk te noemen. Het laatste stuk van dé Herentalsebaan bijvoorbeeld is door het toedoen van Leo fleurig, van boomspiegel tot gevel. En zijn enthousiasme is aanstekelijk, want ook enkele handelaars wist Leo te overtuigen om de buurt mee aangenaam te maken.

legt jongerenvoorzitter Tom Van Eycken uit.

Ik ben vereerd om deze waardering te ontvangen van de jongeren. Al vind ik wat ik doe niet meer dan normaal… alleen samen kunnen we het leefbaar(der) maken in onze eigen omgeving

weet Leo de Clerq.

Iedereen daarvan overtuigen is niet evident heeft ook Leo aan de lijve ondervonden:

Er zijn klagers en doeners en ik bevind me zeker niet in die eerste categorie. Een probleem daagt mij telkens weer uit om er creatief over na te denken. Out of the box denken kan dikwijls voor oplossingen zorgen.

besluit Leo.

Zo bedacht Leo in 2019 nog het sigarettenboompje. Niet alleen een eenvoudige oplossing voor de talloze sigarettenpeuken, hij wist ook zo de aandacht te vestigen op een maatschappelijk probleem.

Leo werkt nog altijd als leerkracht Nederlands voor anderstaligen en is de grondlegger van de OpenKlas, een manier van leren dat uniek in de wereld is, dixit de Universteit Antwerpen, die het doorlichtte.

Beeld: Leo de Clerq samen met voorzitter Tom Van Eycken op zijn eigen bankje voor de woning geflankeerd door Rebecca Gevers en Kobe Vercoutere.