Vandaag opende Zout en Zoet, een stijlvolle nieuwe traiteur en patisseriezaak, haar deuren op Gallifortlei 76. Wat ooit een AXA-bank was, is nu een verfijnde culinaire bestemming dankzij Katrien en Gregory, het duo achter deze nieuwe hotspot. Hun missie? Klanten laten genieten van vers bereide gerechten en unieke patisserie, van aperitief tot dessert. Een gloednieuwe zaak die perfect past in de levendige winkelstraat en al snel in de smaak viel bij de bezoekers tijdens de opening.

Het verhaal achter Zout en Zoet is een bijzonder traject van groei en ambitie. Katrien, voorheen bekend met haar huispatisserie Sweet Cloud Pastry, heeft nu samen met haar partner Gregory de stap gezet naar een volwaardige winkel. Waar Katrien de specialist is in patisserie, heeft Gregory zijn expertise te danken aan zijn werk in gerenommeerde keukens doorheen België.

Onze focus ligt op kwaliteit en versheid.

vertelt Katrien enthousiast.

Alles wordt dagelijks vers bereid en we streven ernaar enkel de beste ingrediënten te gebruiken.

Een walhalla van delicatessen en persoonlijke aandacht

In de winkel kunnen bezoekers terecht voor een breed scala aan lekkernijen en delicatessen. Van wijnen en olijven tot warme gerechten, salades en unieke desserts; Zout en Zoet biedt iets voor elke smaak. Het aanbod wisselt wekelijks en voor speciale gelegenheden zijn er gepersonaliseerde taarten en koekjes op bestelling verkrijgbaar. Naast het smakelijke assortiment is er ook de mogelijkheid om geschenkmanden samen te stellen met lekkernijen zoals koekjes, wijntjes en keramiek. Het ideale cadeau voor wie op zoek is naar iets bijzonders.

De winkel is niet alleen prachtig gerenoveerd, maar ook vol liefde en zorg ingericht. Het interieur ademt een moderne, warme sfeer en voelt meteen uitnodigend aan. De renovatie zelf was echter geen eenvoudige klus: de oude kluis, die in het pand stond, moest letterlijk stuk voor stuk worden verwijderd omdat hij te groot was om in zijn geheel verplaatst te worden. Toch was het werk het volledig waard, en de stralende zaak aan de Gallifortlei is het bewijs van het harde werk dat Katrien en Gregory erin hebben gestoken.

Officieel geopend door de districtsburgemeester en winkeliersvereniging

Tijdens de feestelijke opening knipte districtsburgemeester Tjerk Sekeris het symbolische lint door met zijn bekende XL-schaar:

Op mijn 60e verjaardag hadden we taarten en gebak van Katrien… En het straffe is dat niemand nog praat nog over mijn feestje, maar wel over de patisserie van Katrien… daar blijft iedereen maar over doorgaan! Succes is hier verzekerd!

Alain Hoeckx, voorzitter van de winkeliersvereniging, was aanwezig en sprak zijn lof uit over deze nieuwe aanwinst voor de buurt.

Zout en Zoet is een klassezaak die Deurne perfect aanvult! Een echte aanwinst voor onze buurt. We zijn blij dat we Katrien en Gregory hebben kunnen overtuigen om hun droom hier te verwezenlijken – wat een smakelijke toevoeging!

aldus Hoeckx.

Zout & Zoet ook bij jou thuis!

Naast het diverse aanbod in de winkel biedt Zout en Zoet ook een unieke dienst aan: catering op locatie.

We willen het onze klanten zo makkelijk mogelijk maken.

legt Gregory uit.

Of het nu gaat om een verjaardag, een trouwfeest of gewoon een gezellig etentje thuis, wij nemen de volledige catering op ons, zodat onze klanten zich nergens zorgen over hoeven te maken.

Een luxe service die al snel populair dreigt te worden bij feestvierders in en rond Deurne.

Voor wie houdt van heerlijke patisserie of verfijnde traiteurproducten, is Zout en Zoet dé plek om naartoe te gaan. Elke dag worden de etalages gevuld met verse lekkernijen, zoals limoen sablés, chocolate chip cookies en brownies. Er is zelfs een speciale selectie aan vegan en glutenvrij gebak, zodat echt iedereen hier terechtkan.

Praktisch