deurne leeft wild restaurants in deurne noord zuid centrum everzwijn hertenkalf eend paté

Vegetariërs, sla dit maar even over… of toch niet?

In deze tijd van het jaar gaat er niets boven een lekkere wandeling in één van onze prachtige parken: mooie herfstkleuren, spinnenwebben vol druppels en knisperende blaadjes onder je voeten. Het Rivierenhof, Boekenbergpark, Ertbruggebos, … in Deurne zijn we verwend met groen, maar ook qua eetgelegenheden moeten we niet onder doen!

In de buurt van al die prachtige parken kan je je daarna lekker opwarmen en op culinaire wijze het wildseizoen vieren. Bij de meeste restaurants begint het wildseizoen in oktober, wanneer de jacht op fazant en haas wordt geopend. Het wildseizoen eindigt op tweede kerstdag.

We sommen voor onze lezers graag 5 restaurant verspreid over Deurne op die wild op de kaart hebben staan:

1. Taverne Ter Rivierenhof

Taverne Ter Rivierenhof ligt op de Turnhoutsbaan op een boogschuit van voormalige jezuïeteningang van het Rivierenhof. Je kan er a la carte genieten van wild. Trio van wild, hazenrug, hertenkalf,… je kan het hier allemaal vinden.

Op donderdag 10 en vrijdag 11 november organiseren ze zelfs een ‘wildfestijn‘. Reserveren voor die wildverwennerij is wel vereist.

Praktisch

Taverne Ter Rivierenhof
Turnhoutsebaan 247, 2100 Deurne
Woensdag tot zondag open vanaf 12u
https://www.terrivierenhof.be/
03 321 30 31

2. Bel-air

Een stevige wandeling achter de rug in Te Boelaerpark? of net geland en nog zin in een stevige maaltijd? Wel dan kan je ook bij het luchthavenrestaurant ‘Bel-air’ terecht voor wildgerechten. Wild paté, hertenfilet, everzwijn of wat dacht je van een vegetarische herfst taco. (dan toch nog iets voor veggies!)

Droom weg bij het landen en opstijgen van de vliegtuigen terwijl je geniet van lekkere gerechten?

Praktisch

Belair Antwerp
Luchthavenlei 1, 2100 Deurne
Maandag tot donderdag van 12u – 21u
Vrijdag tot zndag van 09u 21u
https://www.belair-antwerp.com/
0468/33.32.03

3. Restaurant De Violin

Verscholen in de schaduw van het Antwerps voetbalstadion kan je de karaktervolle hoeve van Peter en zijn team vinden. Gezellig dineren combineren met een stevige wandeling in het Erbruggebos? Dat kan! Met wat geluk kan je enkele Schotse Hooglanders spotten.

De Violin werkt met een maandelijkse vaste menu. Voor de maand november is het al wild wat de klok slaat! Zo bevat iedere gang  van bijvoorbeeld de ‘Zilveren Lepel menu’ wild. Van wildkroket met veenbessensaus tot everzwijnsteak grandmere.

Praktisch

Restaurant De Violin
Bosuil 1, 2100 Deurne
Woensdag tot zaterdag van 12u – 14u30 en 18u – 21u
https://www.deviolin.be/
03 324 34 04

4. Brasserie EXTER

In Deurne-Zuid kan je voor wild rekenen op ‘den Exter’. Sinds 2009 in handen van Nicky Coremans.  Gelegen aan de hoofdingang van het Boekenbergpark kan je een stevige wandeling of een bezoek aan het Natuurhistorisch Museum Boekenberg combineren met een lekker tafelen. Brasserie Exter serveert hert, wilde eend en everzwijn. (Ook vegetarische opties zijn hier mogelijk.)

Praktisch

Brasserie Exter
Eksterlaar 3, 2100 Deurne
Alle dagen open van 12u tot 21u
https://www.exter.be/
03 422 66 35

5. Brasserie ’t Koffiekoekske

In de omgeving van het Wim Saerensplein kan je ’t Koffiekoekske vinden. Hier valt altijd wel iets te beleven. Zo is het op zaterdag wekelijks markt en staat er geregeld een kermis. Ook het Erbruggebos en de Bremweide zijn vlakbij ’t Koffiekoekske.

Elke dag kan je hier terecht voor een dagmenu aan een voordelige prijs (€14,50). Voor wild kan je kiezen uit wildpaté, wildkroketten, hertenkalf, wildstoverij, fazantenfilet en hazenrug.

Praktisch

Brasserie ’t Koffiekoekske
Ruggeveldlaan 746
Maandag tot vrijdag vanaf 11u30
Zaterdag Vanaf 09u
http://www.tkoffekoekske.be/
03 325 81 87